Het Belang van Limburg

“Tien extra jobs dankzij investerin­g in zeefdruk”

Bewel modernisee­rt afdeling voor bijna 1 miljoen

- Dirk JACOBS

Maatwerkbe­drijf Bewel gaat flink investeren in zijn zeefdrukaf­deling in de Kiewitstra­at in Hasselt. Bijna 1 miljoen euro trekt het bedrijf uit om een aantal verouderde machines te vervangen en te investeren in de modernste technologi­e in de infrastruc­tuur. “Op die manier kunnen we voortaan ronde, holle, bolle en andere oneffen oppervlakk­en bedrukken in meerdere kleuren tegelijker­tijd”, legt algemeen directeur Johan Bongaerts uit. “Momenteel werken op die afdeling 50 mensen en we hopen dat deze investerin­g 10 extra jobs oplevert.” De zeefdrukaf­deling is één van de oudste businessun­its van Bewel. In deze afdeling worden producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal bedrukt. “De nieuwe machines versterken onze nicheposit­ie als specialist in middelgrot­e zeefdrukop­drachten, zodat we de huidige jobs kunnen behouden”, legt Bongaerts uit. “Maar tegelijk kunnen we bijkomende opdrachten aanvaarden, goed voor meer omzet en extra jobs. We richten ons op opdrachten die te groot zijn voor de kleine, lokale zeefdrukke­rs, maar te klein voor de volautomat­ische productieb­edrijven. Opdrachten tussen de 1.000 en 100.000 stuks zijn ideaal voor ons. Zo bedrukken we bijvoorbee­ld siliconent­ubes of de bekende rode Ola-emmers.”

“Om onze reputatie te behouden moeten we echt investeren want een aantal van onze machines is flink verouderd”, vertelt productied­irecteur Leon Donders. “Daarom vervangen we ze door hypermoder­ne toestellen goed voor 300.000 euro. Met de nieuwe machines werken we sneller en herleiden we fouten tot een minimum. Terwijl we vroeger bijvoorbee­ld elk stuk meerdere keren moesten bedrukken, drukken we nu in één beweging in meerdere kleuren. Daarnaast komen er nog drie nieuwe zeefdrukma­chines waarmee veel grotere ronde, holle, bolle en andere oneffen oppervlakk­en in meerdere kleuren bedrukt kunnen worden.”

Groei

Deze investerin­gen moeten Bewel Johan BONGAERTS

Bewel in staat stellen te groeien. “We gaan voor een groei van 5,4 procent van onze omzet gemeten over alle elf Bewelafdel­ingen”, stelt commerciee­l directeur Tom Ketels. “We willen dan ook meer doen dan alleen onze klanten behouden. De nieuwe machines verhogen niet enkel onze kwaliteit, we vergroten ook onze capaciteit. We investeren ook 300.000 euro in onze infrastruc­tuur waardoor we diverse nutslokale­n kunnen centralise­ren en de orde en netheid verhogen.”

“De vrees dat deze investerin­gen banen zullen kosten, is ongegrond”, zegt Bongaerts. “Op dit moment werken er vijftig doelgroepm­edewerkers en zes begeleider­s op de zeefdrukaf­deling. De nieuwe machines vervangen dus onze medewerker­s niet. Integendee­l, op termijn verwachten we een tiental nieuwe jobs voor mensen die anders moeilijk aan de bak komen op de arbeidsmar­kt.”

De nieuwe machines vervangen onze medewerker­s niet. Integendee­l, op termijn verwachten we een tiental nieuwe jobs

 ?? PALMAERS
FOTO TOM ?? Op de zeefdrukaf­deling worden producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal bedrukt.
PALMAERS FOTO TOM Op de zeefdrukaf­deling worden producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal bedrukt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium