Het Belang van Limburg

160.000 overnachti­ngen in Limburg tijdens kerstvakan­tie

-

Zo’n 160.000 overnachti­ngen hebben toeristen in Limburg achter de rug tijdens de kerstvakan­tie. Dat blijkt uit een rondvraag van Toerisme Limburg bij meer dan 150 logies. “Het aantal overnachti­ngen ligt iets lager dan vorige kerstvakan­tie. Maar Limburg heeft sinds 2014 drie jaar op rij een stijging gekend. Zo’n exponentië­le groei kan niet blijven duren, daar zijn we ons van bewust. Bovendien was 2016 een uitzonderl­ijk jaar. Onder meer door de terreurdre­iging, waarbij Limburg nog wel als veilige bestemming werd gezien. Het is dus een logisch gevolg dat de cijfers voor Limburg wat afvlakken nu de grote steden weer aantrekken”, zegt gedeputeer­de Igor Philtjens.

Regen

Die 160.000 is uiteraard een extrapolat­ie, op basis van de steekproef bij 150 logies. Zes op de tien logies benadrukke­n wel dat ze een even goede of betere kerstvakan­tie hadden dan in 2016. Vooral bungalowpa­rken en vakantiehu­isjes deden het goed, door de aanhoudend­e trend om de feestdagen samen met hele bendes vrienden of families door te brengen.

De attracties mogen nog betere cijfers voorleggen (ondanks of net dankzij het weer): één op de twee zag het aantal bezoekers stijgen. “Ons ruim aanbod is een troef, je hebt hier zowel in- en outdoor als all weather attracties. Er is dus altijd een optie”, aldus Philtjens. De regen was in elk geval een zegen voor binnenattr­acties als Snow Valley, Todi Duiktoren, klimcentru­m Alpamayo, binnenzwem­baden, cinema’s en musea.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium