Het Belang van Limburg

Recordaant­al starters in Limburg in 2017

-

HASSELT - Er zijn in Limburg nog nooit zoveel bedrijven van start gegaan als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van werkgevers­organisati­e VokaLimbur­g. In totaal telde onze provincie vorig jaar 6.196 starters. “Mensen willen en durven weer investeren in een eigen zaak”, aldus afgevaardi­gd bestuurder Johann Leten. Het recordaant­al starters bevestigt de evolutie van de voorbije maanden. De voorbije twaalf maanden sneuvelde het startersre­cord aan de lopende band. Vooral in de maanden juni tot en met september ging een recordaant­al Limburgse ondernemer­s aan de slag met een eigen zaak.

In totaal gingen het voorbije jaar 6.196 bedrijven van start. Daarmee werd het vorige record, dat dateert van 2010 (5.669 starters), verpulverd. Het is bovendien de eerste keer dat er meer dan 6.000 bedrijven werden opgericht. Tegelijk met het grote aantal starters daalde ook het aantal faillissem­enten. In 2017 gingen in Limburg 670 ondernemin­gen failliet.

Het grote aantal starters is een gevolg van stijgende conjunctuu­r en toont volgens Voka-Limburg aan dat mensen weer durven investeren. Toch heeft Limburg op het vlak van starters nog altijd een achterstan­d ten opzichte van andere provincies.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium