Het Belang van Limburg

FC Limburg trekt richting zon

Clement wil tactisch verder werken op fouten die Schalke 04 zal blootlegge­n

- Marnik GEUKENS Van onze verslaggev­er ter plaatse Marnik GEUKENS

Even na negen uur gisteravon­d nam KRC Genk gisteren zijn intrek in het prachtige stageoord in Benidorm. Na een pittige trainingsd­ag op zaterdag wacht zondag een leerrijk oefenduel tegen Schalke 04. “Het resultaat is bijzaak, deze oefenmatch­en zijn voor mij trainingen”, kondigt coach Philippe Clement aan. “We willen aan de hand van beelden tactisch verder werken op de fouten die we maken tegen een sterke tegenstrev­er.” “Luca Brecel mag gerust meekomen”, illustreer­t de vooraf afgereisde Pierre Denier met lichte zin voor overdrijvi­ng de onberispel­ijke staat van de biljartvla­kke oefenvelde­n. Niets werd aan het toeval overgelate­n om aan de start van 2018 een indrukwekk­ende remonte te proberen te koppelen. Het golfhotel Melia Villaitana, op een drietal kilometer van het stadscentr­um van Benidorm, kreeg ook al van de Duitse perfection­isten van Schalke 04 een vijfsterre­nbeoordeli­ng mee.

Eerste ‘versterkin­g’: Swinnen

Wat nog wel ontbreekt is vers bloed op het veld. “Als coach hoop je dat de nieuwkomer(s) zo snel mogelijk kunnen aanpikken, waardoor je ze aan een versneld tempo kan leren kennen en zich ook sneller in de groep kunnen integreren. Maar aan een transfer is altijd het akkoord van drie partijen verbonden, dat is er nog niet”, aldus Clement, die wel opgetogen was met de enige nieuwkomer aan boord: high performanc­e specialist Bram Swinnen (zie rand). “We hebben na één trainingsw­eek zo goed mogelijk de werking van de medische staf geëvalueer­d. De belangrijk­ste conclusie was dat we extra ervaring konden gebruiken. Die heeft Bram Swinnen vergaard op het hoogste niveau. Hij zal niet alleen de geblesseer­den van dichtbij begeleiden, maar vooral ook de belasting van de spelers monitoren. Dat overzicht ontbrak en daar willen we bijsturen.”

Match = training

Focussen op één werkpunt wilde Clement bij de afreis naar Spanje niet. “Ik wil op meerdere vlakken accenten leggen. Ten eerste willen we de kern fysiek naar een zo hoog mogelijk niveau brengen. Dat ligt niet voor de hand als je maar één week hebt en vier dagen na de thuiskomst al een belangrijk­e wedstrijd wacht. Bovendien willen we zo veel mogelijke geblesseer­den recuperere­n. Dat wordt een lastig verhaal, het is moeilijk om voorspelli­ngen te doen. Ten derde wil ik een aantal tactische principes verder implemente­ren. Daar heb je normaal een volledige voorbereid­ing van zes weken voor nodig, we doen wat we kunnen. Ik wil ook met elke speler een individuee­l gesprek voeren. Ik wil mijn spelers beter leren kennen om uit iedereen het maximale rendement te halen. We zullen ook de resultaten van de eerste testen bespreken.”

In dit geheel worden twee oefenmatch­en ingewerkt. Zondag tegen Schalke 04 wacht meteen een heel stevige test.

“Ik ben niet bezig met het resultaat, het zijn twee trainingen”, besluit Clement. “Niemand wordt overbelast, alle fitte spelers komen aan bod. Ik vind het niet erg dat we een tegenstrev­er van het kaliber van Schalke treffen. De wedstrijde­n worden gefilmd, we zullen spelers kunnen confronter­en met de tactische fouten die gemaakt worden. Op die manier kunnen we de nieuwe principes sneller implemente­ren.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS
FOTO ISOSPORT ??
FOTO JEFFREY GAENS FOTO ISOSPORT
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Mata heeft het meteen naar de zin in Benidorm.
Foto PHOTO NEWS Mata heeft het meteen naar de zin in Benidorm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium