Het Belang van Limburg

“Opluchting dat alles oké is”

De Norre gaat weer voluit na hartproble­men

- Pieter VANLOMMEL

De Kanaries trapten hun stageweek af met een flinke dosis grinta. Dat gold in het bijzonder voor Casper De Norre. De jonge Herkenaar (20) kreeg vrijdag groen licht om opnieuw voluit te voetballen nadat hij tegen Standard vroegtijdi­g gewisseld werd door problemen met zijn hartslag. “Maar na onderzoek bleek alles in orde te zijn en kan ik er met veel zin weer invliegen.”

Casper DE NORRE

Even terugspoel­en naar de wedstrijd tegen Standard op 23 december. “Mijn hartslag liep veel te hoog op, waardoor ik troebel zag en me duizelig voelde”, doet De Norre zijn verhaal. “Voor de match tegen Antwerp heb ik dan een test met elektroden gedaan. Het resultaat week af van mijn test van vorig jaar en om geen risico te nemen heb ik afgelopen vrijdag in het ziekenhuis een uitgebreid­e inspanning­stest afgelegd. De conclusie was dat alles normaal functionee­rde. Niet dat ik het ergste vreesde of zo, maar het is wel een opluchting.”

Geen versterkin­g

STVV haalt in deze wintermerc­ato allicht geen versterkin­g. En dus ook geen bijkomende concurrent­ie op de linksachte­r, de positie waarop De Norre als depanneur aan het seizoen begon maar week na week in groeide.

“Ze weten nu wat ze aan mij hebben op die plaats”, klinkt het bij De Norre. “Het is niet langer depanneren wat ik doe. Ik voel me een volwaardig­e back, ook al ben ik als middenveld­er opgeleid. Wat niet wil zeggen dat ik geen vooruitgan­g meer kan maken. Op aanvallend vlak kan ik zeker nog beter. Daar wil ik ook deze week aan werken. Na de winterstag­e in 2016 ben ik er voor de tweede keer bij. Toen mocht ik als belofte mee en kon ik de stap naar het eerste elftal zetten. Ik koester dus goeie herinnerin­gen aan La Manga.”

Ik voel me een volwaardig­e back, ook al ben ik als middenveld­er opgeleid

 ?? FOTO PIVAN ?? Casper De Norre: “Vooral aanvallend kan ik nog vooruitgan­g boeken.”
FOTO PIVAN Casper De Norre: “Vooral aanvallend kan ik nog vooruitgan­g boeken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium