Het Belang van Limburg

“Coach kan altijd op

Sébastien Dewaest maakt gesmaakte rentree na acht maanden afwezighei­d

- Marnik GEUKENS

Er bestaan iets makkelijke­re tegenstrev­ers om je wederoptre­den te vieren na acht maanden afwezighei­d. Maar Sébastien Dewaest (26) staat niet meteen bekend als een angsthaas en bleef met maatje Brabec, ondanks het verlies, knap overeind tegen Schalke 04. “Ik ben blij dat we er voor rust in geslaagd zijn om de nul te houden”, glimlachte Dewaest. “De grote concurrent­ie achterin? Ik wil de coach tonen dat hij altijd op me kan rekenen.” Het was soms pompen of verzuipen tegen een superieur Schalke 04. Maar met een groot hart hield Racing de wedstrijd spannend tot in de slotsecond­en. “Daarom mogen we ook best tevreden zijn over onze prestatie”, oordeelde Sébastien Dewaest. “Persoonlij­k ben ik zeker tevreden, ik wilde onze netten schoon houden. Natuurlijk kom ik op sommige vlakken nog iets te kort, anderzijds stond ik met een goed gevoel te voetballen. Zonder angst ook. Tien jaar geleden scheurde ik al eens de kruisbande­n van mijn andere knie. Dat heeft me geholpen, ik weet dat je sterker kan terugkomen na zo’n operatie.”

Ongeduldig

Half mei ging Dewaest onder het mes, zijn rentree had hij graag nog voor de winterstop gemaakt. “Dat was in principe ook mogelijk geweest”, grijnsde de stoere verdediger. “Maar de medische staf wilde geen risico’s nemen met de winterstop en stage in het vooruitzic­ht. Waarschijn­lijk was het de beste beslissing, ik kan nu een extra goeie basis leggen voor de volgende maanden. Maar het heeft gekriebeld, ik was ongeduldig. Ik voelde me al enkele weken klaar en dan wil je dat ook bewijzen. Ook wedstrijde­n met de beloften zaten er niet meer in, daarom ben ik zo blij dat dit debuut

Sébastien DEWAEST tegen zo’n sterke goed verlopen is.”

Concurrent­ie

tegenstrev­er Dewaest beseft dat hij zijn basisplaat­s de volgende weken en maanden niet zomaar in de schoot zal geworpen krijgen. Met Aidoo, Colley en Brabec is de concurrent­ie moordend centraal achterin.

“Daar moet ik me nu niet op fixeren. Ik moet eerst proberen om opnieuw mijn beste niveau te halen, daar zal ik zeker nog extra ritme voor nodig hebben. Daarna is het aan mij om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik moet hem tonen dat hij altijd op me kan rekenen. De stage bevalt me prima tot nu toe. Het hotel is erg goed uitgerust en de velden liggen vlakbij. Dat maakt het makkelijke­r om te recuperere­n van de stevige trainingen. Ik heb al enkele keren een ijsbad genomen om de spieren te verzorgen. Dat is nodig, want ik zal niet de enige zijn met zware benen.” Voor ruim 800 toeschouwe­rs maakte een experiment­eel Genk geen slechte beurt tegen de Duitse nummer twee Schalke 04. De Duitsers wonnen verdiend met 1-2, maar moesten diep gaan tegen een opvallend strijdvaar­dig Genk. minuten volmaakten. Voor rust maakte de amper 17-jarige Tom Reyners met veel lef en beweeglijk­heid indruk naast Pozuelo op het middenveld. Nordin Jackers hield de doorgebrok­en Burgstalle­r knap van de 0-1. Collega Gaetan Coucke was kansloos bij beide tegengoals na rust. Pjaca, gehuurd van Juventus, opende de score, Embolo verdubbeld­e op aangeven

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Sébastien Dewaest bleef in de oefenwedst­rijd overeind tegenover Schalke-middenveld­er Guido Burgstalle­r.
Foto PHOTO NEWS Sébastien Dewaest bleef in de oefenwedst­rijd overeind tegenover Schalke-middenveld­er Guido Burgstalle­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium