Het Belang van Limburg

“Blessure had ook positieve kant”

-

Alleen zijn paspoort verraadt dat Sander Berge nog heel even tot de tienerpopu­latie behoort. Op het imposante lichaam van de 19-jarige Noor staat ook een bijzonder volwassen kop. Interesse van Sevilla brengt hem niet aan het zweven, zelfs een vervelende spierbless­ure haalt hem niet uit zijn evenwicht. “Deze blessure had ook een positieve kant, ik heb mijn lichaam intussen nog beter in balans kunnen brengen”, zegt Berge, die eind deze maand weer zou moeten schitteren op middenveld. Er wordt flink gevloekt op de Genkse bank en in de eretribune, als Sander Berge na een indrukwekk­ende defensieve actie plots naar de hamstrings grijpt in de thuismatch tegen Club Brugge. We schrijven 25 oktober, een zes op zes tegen Anderlecht en Club lijkt KRC Genk weer op de rails te zetten. Maar het uitvallen van Berge en daarna zijn vervanger Bryan Heynen haalt het laatste stukje evenwicht uit het team. De afwezighei­d van Berge sleept ook langer aan dan de verwachte zes weken. Bijna tien weken na datum moet de Noor nog steeds aansluiten bij de groep. Misschien iets voor het eind van deze stage? “Dat moeten we van dag tot dag bekijken”, reageert Berge stoïcijns. “Ik ben al blij dat ik dagelijks buiten op het veld oefeningen kan meedoen. Ik pik liever iets te laat dan twee dagen te vroeg aan. Het was een heel vervelende blessure, de scheur zat diep en op een plaats waar ze langzaam geneest.”

Extra training

Dat moet lastig zijn in een periode dat op het veld de nood aan een defensieve middenveld­er groot is. “Het doet pijn als je ziet dat de ploeg het moeilijk heeft. Maar je moet je bij de realiteit kunnen neerleggen en intussen de tijd heel goed gebruiken. Ik heb in de afgelopen maanden mijn lichaam nog beter leren kennen. Tijdens de revalidati­e heb ik veel andere spieren kunnen trainen. Ik had een verschrikk­elijk druk jaar achter de rug. Ook de gebruikeli­jke internatio­nale rustperiod­es schoten er bij in, omdat ik alles speelde met de nationale ploeg. Op mijn leeftijd was dat erg veel, te meer omdat ik in mijn jeugdjaren in Noorwegen minder aan stabilitei­t en blessurepr­eventie heb kunnen doen. Ik voel dat ik nu fysiek veel verder sta.”

Sevilla

Berge plakt nog geen datum op zijn rentree, het ziet er wel naar uit dat hij dit seizoen nog vol maakt bij KRC Genk. De internatio­nale interesse in het toptalent is nochtans groot, vooral FC Sevilla blijft op hem jagen. “Daar heb ik mij de afgelopen dagen niet mee beziggehou­den, ik heb me volledig gefocust op mijn revalidati­e.” Nochtans praatte zijn zaakwaarne­mer de afgelopen weken wel met vertegenwo­ordigers van de Spaanse club. “Geen commentaar”, sluit een lachende Berge het interview af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium