Het Belang van Limburg

“Ik heb mijn werk niet kunnen afmaken”

-

Albert Stuivenber­g werd op 10 december ontslagen bij KRC Genk. Intussen reageerde hij voor het eerst op dat ontslag. “Ik baal er nog steeds van”, vertelde de Rotterdamm­er aan Sporza.

Over zijn ontslag

“Ik baal er nog steeds van, het is niet prettig om mijn werk op deze manier niet af te kunnen maken, maar het is nu zo. Tijd heb je nodig, maar wie krijgt dat nog in het voetbal? Ik ben ervan overtuigd dat het me zou gelukt zijn om Genk zover te krijgen als we wilden.”

Over de blessures

“Leandro Trossard kan enorm wegen op een verdedigin­g en was bijna niet te houden, zelfs internatio­naal niet. Het creëren van kansen en benutten van kansen liep moeilijker zonder hem en in voetbal draait alles om rendement.”

Over Genkse ambitie

“Én een jonge spelersgro­ep samenstell­en én aantrekkel­ijk voetbal brengen én sportieve ambities hebben, zelfs top drie halen, dat is natuurlijk nogal een opgave. Is dat te hoog gegrepen? Dit seizoen is gebleken van wel.”

Over mentalitei­t

“De Nederlands­e en zeker de Rotterdams­e mentalitei­t is vrij direct, vaak ook eerlijk, dat is niet altijd even makkelijk, ook niet voor de Limburger en de cultuur in Genk. Ik moet ook zelf in de spiegel kijken, om de juiste resultaten te halen had ik een andere weg kunnen bewandelen, maar ik blijf liever mezelf.”

Over de toekomst

“Direct na mij ontslag heb ik meerdere aanbieding­en gekregen, eentje heb ik al afgezegd. Ik ga er wel van uit dat ik in 2018 weer aan het werk ben.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Stuivenber­g: “Ik ben ervan overtuigd dat het me zou gelukt zijn om Genk zover te krijgen als we wilden.”
FOTO JEFFREY GAENS Stuivenber­g: “Ik ben ervan overtuigd dat het me zou gelukt zijn om Genk zover te krijgen als we wilden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium