Het Belang van Limburg

West Ham informeert naar Dendoncker

-

In zijn zoektocht naar een nieuwe middenveld­er heeft West Ham geïnformee­rd naar Leander Dendoncker (22). Een deal kan alleen voor een topbedrag en met de fiat van Marc Coucke, want in principe werkt Anderlecht pas vanaf deze zomer mee aan een vertrek van

‘DD’. Bij Anderlecht hebben The Hammers alvast een ingang sinds de transfer van Kouyaté die ze in 2014 voor 9 miljoen uit het Astridpark weghaalden. De vraagprijs voor Dendoncker zal deze winter echter boven de 20 miljoen liggen – in de zomer nog 38 miljoen – en het is ondenkbaar dat toekomstig voorzitter Marc Coucke zich niet zal moeien. De kans lijkt dus klein dat paars-wit hem nu al laat gaan, maar er zullen toch afwegingen gemaakt worden. Dendoncker is net iets minder dan vorig jaar, in augustus wilde hij zijn contract tot 2021 niet verlengen en kreeg hij de belofte dat hij na dit seizoen mocht vertrekken voor de juiste prijs.

Half miljoen Harbaoui

Het zou Anderlecht meer financiële ademruimte geven in deze transferpe­riode. Om nu versterkin­gen te halen snakt de club naar de 4 miljoen van de Stanciu-deal met Sparta Praag die deze week wordt afgerond en was er ook goed nieuws van Hamdi Harbaoui. Eerst werd geclaimd dat Zulte Waregem slechts 200.000 euro betaalde, maar insiders benadrukke­n dat het 500.000 euro is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium