Het Belang van Limburg

Sterk Datovoc steviger tweede

-

Ook VDK Gent heeft in de Eburons Dome in het zand gebeten. Datovoc, bij wie trainster Jeleznova niet moest wisselen, kwam gisterenav­ond oerdegelij­k voor de dag en overklaste haar OostVlaams­e play-offconcurr­ent op alle fronten.

Datovoc begon de wedstrijd zonder setter Charlotte Krenicky, die op training haar vinger brak. In set één wandelde de thuisploeg in spaarmodus over Gent, dat de fouten bleef opstapelen. Tussen de Gentse missers door vonden Wittock en vooral Hawinkel vlot de weg naar de grond. Libero Valkenborg hield bijna alles tegen.

Een netjes verdelende Barbora Krenicka hield de Tongerse machine in set twee draaiende. Ze blokkeerde Datovoc naar 6-1. Pas na de tweede time-out begon Gent wat te knagen aan de achterstan­d. Een opslagreek­s van Paulien Neyt bracht Dato eventjes aan het wankelen (19-17), maar 3 punten op rij van Hawinkel brachten rust. 2 vlammen van Wittock haalden de setwinst aan boord (25-22).

Enkel opslagmiss­ers verstoorde­n het Tongerse ritme in de aanvangsfa­se van de derde set. Maar enkele knappe punten van middenspee­lster Kowalska sloegen bij 11-7 de eerste kloof. Nadien had Gent geen antwoord meer op de mokerslage­n van Hawinkel en Wittock (25-15). “Een bijna perfecte match van ons”, jubelde Jolien Wittock. “Barbora (Krenicka) heeft Sofie (Hawinkel) en mij de hele match op onze wenken bediend. We doen een schitteren­de zaak in de race naar de play-offs, maar moeten opletten dat we geen steken laten vallen tegen ploegen uit de kelder van het klassement. Volgende week trekken we naar Zoersel, de club van mijn zus Birthe. Ik ben op mijn hoede.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium