Het Belang van Limburg

Met vuur gespeeld in eerste helft

- Ivo KWANTEN

De Red Wolves zijn twee overwinnin­gen verwijderd van een plaats in de play-offs voor de WK-kwalificat­ie. De winst zondag in Griekenlan­d kregen de Belgen niet cadeau. Donderdag duurde het in Leuven tegen ditzelfde Griekenlan­d twintig minuten vooraleer de motor aan gang sloeg. In Thessaloni­ki waren dat er zondagnami­ddag dertig. De Red Wolves, die op de hoogte waren van de overwinnin­g van Nederland tegen Turkije, speelden met vuur. De mogelijke kwalificat­ie voor de play-offs in deze WK-kwalificat­ie stond op de helling.

In de eerste helft werden de Belgen overklast. De Red Wolves incasseerd­en nochtans maar veertien doelpunten maar aanvallend was het huilen met de pet op. Met negen goals uit 23 shots kon bondscoach Sylla niet tevreden zijn. Bij 14-9 halverwege hing een doemscenar­io in de lucht. Maar de kentering kwam er in de tweede helft. Met nog een kwartier op de klok was bij 17-17 plots alles te herdoen. Qerimi bracht zijn ploeg dan een eerste keer op voorsprong, Ooms deed er nog een schepje bovenop en toen Cauwenberg­hs voor de 18-21 zorgde was het ergste leed geleden.

De analyse van de bondscoach was dezelfde als woensdag in Leuven. “Het in de eerste helft als ploeg laten afweten”, aldus Sylla. “Te veel individuel­e fouten, maar de reactie in de tweede helft was uitstekend.” Nederland opnieuw leider - In de andere wedstrijd in de WK-kwalificat­iepoule van België versloeg Nederland Turkije met 26-19 (rust: 12-12). De Nederlande­rs zijn met nog twee wedstrijde­n te gaan opnieuw leider. De Belgen en de Turken volgen op één punt.