Het Belang van Limburg

De nul gehouden”

-

weg van de flanken, meer centraal. “Omdat Koersel scherpe spitsen heeft, die vlot scoren”, lichtte de coach van Park toe. Kon Mertens achteraf over z’n ingrepen tevreden zijn? Hij vond deels van wel. “Want we hebben voor het eerst de nul gehouden.” Maar Van Hoegee in de spits: het lijkt hem niet op het lijf geschreven. Daar mist hij de pittigheid voor. Toen Mertens hem later terugtrok naar het middenveld, kwam hij met z’n werkkracht en balvasthei­d veel beter tot z’n recht. En door D’Arnese en Grossi van de flanken weg te halen, leken beide snelheidsd­uivels hun voornaamst­e wapen voor

Koersel-coach LEMMENS een groot stuk kwijt. Mertens: “Het was de bedoeling dat Van Hoegee de bal bijhield en dan konden D’Arnese en Grossi in de ruimte op de flanken duiken. Maar dat is er te weinig uitgekomen. Van Hoegee moest zich meer in het spel betrekken, maar daar moet je fysiek voor in orde zijn. Met een goede Robin hadden we vandaag gewonnen.” Het experiment van Mertens meteen afschieten is niet aan de orde, want de spelers moeten ook wennen aan het nieuwe systeem. Belangrijk­er was dat Park een heel verdienste­lijke partij speelde. Er stond een wilskracht­ig blok, dat wilde winnen. Dat langs Grossi, Van Hoegee, Philipsen en Pinna, ook z’n kansen en halve kansen afdwong. Mertens: “Vooral vóór de rust dreigden wij meer. En als Jan (De Man) op het einde goed afgewerkt had, wonnen we ook.” Maar ook Koersel, vanuit een gesloten verdedigin­g opbouwend, dreigde herhaaldel­ijk. Alaerts, Del Freo en Claes maakten dat de kansenbala­ns niet te fel in het voordeel van de thuisploeg ging overhellen. Dat het 0-0 werd, had ook veel met de keepers te maken, want zowel Frederix als Decoster stonden er als de nood het hoogst was.

De kloof met Park blijft behouden, dat was het belangrijk­ste

Gesloten aanpak

“We wilden de kloof met Park behouden. We zijn tevreden met het resultaat”, concludeer­de Koersel-trainer Lemmens. “Daarom kozen we in eerste instantie voor een gesloten aanpak. We hebben vandaag niet onze beste match gespeeld, maar mijn spelers hebben hard gewerkt. Wij hadden kunnen winnen, maar Park ook.” Mertens: “We hebben alle risico’s genomen om te winnen. Een verdedigen­de middenveld­er (Nilis) opgeofferd voor een aanvaller (De Man). En achteraan met drie blijven spelen. Maar scoren blijft een probleem. Het wordt nog een lange strijd.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Pinna zit bezoeker Claes letterlijk op de hielen.
Foto DICK DEMEY Pinna zit bezoeker Claes letterlijk op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium