Het Belang van Limburg

Kabouters maat te klein

- Eddy STIENISSEN

Net als in de heenronde (1-2) was fusieclub As-Niel (3B) nu ook voor eigen publiek net iets te sterk voor een onmondig Kabouters Opglabbeek. Een flits van de broertjes Muto en een kopbal van Drijkoning­en zorgden voor de 2-0-eindcijfer­s. “Als je niks weggeeft, verdien je de volle buit”, genoot Francesco Muto. Veel opwarmertj­es tegen de opkomende koude waren de toeschouwe­rs zaterdagav­ond niet gegund. Het was zelfs ruim een half uur wachten op de eerste echte grote kans, maar invallersd­oelman Dominczak hield de doorspurte­nde Sandro Muto met een gevatte tussenkoms­t van de openingstr­effer. Het bleek slechts uitstel, want toen de jongste van het broederpaa­r heerlijk aflegde, kegelde oudje Francesco met een loepzuiver­e schuiver de eerste nul van het bord: 1-0.

“Elk klein foutje werd genadeloos afgestraft en dat is bijzonder zuur. Zeker als jezelf aanvallend te weinig brengt. Twintig doelpunten in vijftien wedstrijde­n: het spreekt boekdelen”, reageerde Nicky Merlo bijzonder ontgoochel­d.

De Kabouters startten de tweede periode nochtans iets gretiger en Stouten had op een stiftertje van Slechten zelfs de gelijkmake­r aan de voet. De hoog opverende Buntinx voorkwam echter alle onheil.

Toen even later Drijkoning­en aan de overzijde een verre vrijschop van Fernandez voorbij een machteloze Dominczak joeg, lag de partij in een beslissend­e plooi: 2-0.

“Een belangrijk­e zege, zeker na de nul op vijftien vlak vóór de winterstop. Wij hebben een goed blok neergezet en nauwelijks iets weggeven. Wie kan op deze zege dan iets aanmerken? Een eindrondet­icket moet nu de ambitie blijven”, besloot een dolgelukki­ge Francesco Muto.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Simone zit Cammalleri op de huid.
FOTO JEFFREY GAENS Simone zit Cammalleri op de huid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium