Het Belang van Limburg

Ref kop van jut in topper

- Kris THEEUWEN

De clash in 3A tussen leider Bolderberg en eerste achtervolg­er Hechtel is gisteren geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Een uitslag, waar vooral de bezoekers tevreden mee waren. De thuisploeg wees met een beschuldig­ende vinger naar scheidsrec­hter Jacobs. Hechtel begon het felst aan de topper en dwong Bolderberg terug op eigen helft. De hoekschop van Vermijl - die door Prenen werd overgekopt - gold als eerste waarschuwi­ng.

Even later was het wel prijs: op assist van Elia knalde Vanherck de verdiende 1-0-voorsprong voor Hechtel tegen de netten. Hechtel hield het gaspedaal nog even in, maar onder meer Overath zag zijn schot gekeerd door een sterke Beyen.

Na een donderpree­k van coach Janssens kwam Bolderberg als herboren uit de kleedkamer. “Voor het eerst dit seizoen heb ik me kwaad moeten maken. Gelukkig is de groep volwassen genoeg om de kritiek te aanvaarden en er iets mee te doen“, reageerde

Hechtel-coach CORSTJENS Janssens na afloop.

Het duurde dan ook niet lang of de bordjes hingen in evenwicht. Van Gulik bediende Arslan met een hakje en die schoof de bal onder Eyckens: 1-1.

Hechtel bleef niet bij de pakken neerzitten: Vermijl mikte zijn vrijschop echter net binnen het bereik van Beyen. In de slotfase werd de sfeer op het veld even bitsig na een zoveelste - omstreden - beslissing van de scheidsrec­hter.

“We verdienden meer dan dit punt, maar met deze leiding zat dat er niet in. Minstens twee penalty’s werden niet gefloten en hun doelpunt werd voorafgega­an door een overtredin­g. Normaal ben ik een rustig mens, maar nu moest ik dit toch even kwijt”, sakkerde Hechtel-coach Corstjens. Bij Bolderberg was men tevreden met het punt. “Na een slechte eerste helft hebben we ons goed herpakt en met een beetje geluk had Van Gulik ons zelfs naar de overwinnin­g gekopt”, aldus Bolderberg-coach Janssens.

Minstens twee penalty’s werden niet gefloten en hun doelpunt werd voorafgega­an door een overtredin­g

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bolderberg viert de gelijkmake­r van Arslan. Bij Hechtel was men boos op ref Jacobs (inzet).
Foto DICK DEMEY Bolderberg viert de gelijkmake­r van Arslan. Bij Hechtel was men boos op ref Jacobs (inzet).
 ?? FOTO JG ?? Alle middelen waren goed om Banya Manneh af te stoppen.
FOTO JG Alle middelen waren goed om Banya Manneh af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium