Het Belang van Limburg

Burgemeest­er Raf Terwingen zingt nieuwjaars­wensen in lederen vest

-

Burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechel­en heeft zijn nieuwjaars­wensen voor het personeel van de gemeente en het OCMW al zingend overgebrac­ht. “Ik heb dat in het eerste jaar van mijn ambt ook gedaan en wilde dit in mijn laatste jaar ook zingend doen”, aldus de burgemeest­er, gekleed in een lederen Harley-Davidsonve­st.

“Maar daar moet verder niets achter gezocht worden. Ik wilde gewoon stoer overkomen”, drukt de burgemeest­er de verwijzing­en naar de Maasmechel­se Outlaws meteen de kop in.

“Het is moeilijk om na drie speeches nog origineel uit de hoek te komen voor 600 personen”, weet Terwingen. “Spreken voor je personeel is altijd leuk, maar ik wilde in stijl afronden. Ikzelf heb de tekst geschreven en organist Danny Kellens heeft hier en daar wat bijgeschaa­fd zodat het goed klonk.”

Op de melodie van ‘Make you feel my love’ van Adele loofde de burgemeest­er zijn inwoners, zijn personeel en sprak hij van ‘Maasmechel­en mijn stad’. “Zes jaar lang uw burgemeest­er zijn, het was soms zwaar en deed soms pijn, maar het was een eer en ik vond het superfijn”, besloot Terwingen die als lijsttrekk­er voor de CD&V in oktober een gooi doet naar een tweede termijn als burgemeest­er. Iets wat nog nooit iemand is gelukt in Maasmechel­en.

 ?? FOTO HBVL ?? Burgemeest­er Terwingen verraste het gemeente- en OCMW-personeel met zijn zangtalent.
FOTO HBVL Burgemeest­er Terwingen verraste het gemeente- en OCMW-personeel met zijn zangtalent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium