Het Belang van Limburg

“Ik ben rustiger geworden”

Benito Raman leeft op in Duitsland en treft ex-club in oefenmatch

- Van onze verslaggev­er Bob FAESEN in Marbella

Benito is back. Het enfant terrible van weleer laat tegenwoord­ig de voeten spreken. Na een half mislukt avontuur bij Standard leeft hij helemaal op bij Fortuna Düsseldorf. En laat dat vandaag net de oefenpartn­er van de Rouches zijn. Maar revanchege­voelens?

Nee, daar zit Raman niet mee. Aan terugkeren naar België denkt hij nog veel minder. “Ik zie geen reden.”

Op tien minuutjes van het Guadalpin hotel waar Standard verblijft, ligt het Melia hotel. We lopen er Axel Witsel tegen het lijf. De Rode Duivel is dezer dagen met het Chinese Tianjin Quanjian in Marbella op oefenkamp. Al heeft hij zijn trainingsk­ledij even ingewissel­d voor een ‘gewone’ outfit. Samen met Anthony Modeste, een andere multimiljo­nair van de Chinese club, gaat hij iets eten in het centrum. De Braziliaan­se ster Alexandre Pato (ex-Milan en -Chelsea) - bijzonder aardige kerel overigens - blijft hangen in de hotellobby.

Maar goed, we zijn hier voor Benito Raman en de 23-jarige Gentenaar komt net met een brede glimlach aansloffen. Gelijk heeft hij want hij doet het uitstekend bij Düsseldorf: vijf goals, twee assists, onverwacht leider in de tweede Bundesliga én publieksli­eveling. “Dat het meteen zo goed zou gaan, had ik niet verwacht”, klinkt het.

Andere aanpak

Raman traint met Düsseldorf op het veld naast dat van Standard. Het contrast kan haast niet groter zijn. Daar waar de Rouches het meer doen in wedstrijdv­orm, pakken de Duitsers het wetenschap­pelijker aan. Drie keer per dag trainen is eerder regel dan uitzonderi­ng. “Korter maar intensieve­r”, legt Raman uit. “Er waren wat ploegmaats die een stukje van de training van Standard hadden bekeken. Ze kwamen naar mij en zeiden dat het toch wat meer op ‘fun’ dan werken leek. Maar oké, ieder zijn stijl.”

Speciale gevoelens roept de match van vandaag niet op. “Het is leuk om iedereen nog eens terug te zien, maar het is een oefenwedst­rijd. Revanche? Ik heb het de laatste vier maanden goed gedaan en ik vind niet dat ik nu in één match moet bewijzen dat Standard verkeerd was. Al denk ik dat ik er met mijn kwaliteite­n zeker een plaats had. Sa Pinto moest me gewoon niet hebben, maar ik heb geen probleem met hem. Zo gaan die dingen in het voetbal.”

Geen terugkeer

Van het Luikse bestuur hoorde hij nog niks. “Hoeft ook niet. Ik concentree­r me op Düsseldorf. Als er iets gezegd moet worden, zullen ze dat wel doen. Ik zit er niet echt op te wachten. Misschien wil ik ooit nog voor Standard spelen, maar ik ga ervan uit dat ik volgend jaar nog bij Düsseldorf zit. Ik zie geen reden om terug te keren naar België. Voor mij was het na twee mindere jaren ideaal om naar het buitenland te gaan. Ik heb het goede gevoel terug. Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Ik hoop nog steeds in het buitenland. De Premier League of de Bundesliga, dat is de droom.”

Weg van alle verhalen die hem steeds bleven achtervolg­en, floreert Raman. Hij zit lekker in zijn vel. “Ik ben nu rustiger hé”, knikt hij. “Vroeger ging ik meer uit (lacht), nu ga ik een of twee keer per maand eens iets drinken. Dat is het dan ook. Sinds twee maanden woon ik in een appartemen­t in Düsseldorf en ik heb al even een vaste vriendin. Leren kennen via Instagram. Ze komt normaal gezien begin februari bij mij wonen.”

Beter Düsseldorf

Rest de vraag hoe sterk we dit Düsseldorf moeten inschatten? “Standard en wij ontlopen elkaar niet veel, maar ik denk toch dat wij van de tien matchen er zes à zeven zouden winnen. Of ik verrast ben dat het zo moeilijk gaat met Standard? Ik volg het allemaal niet meer zo goed, maar toen ik er nog zat had ik niet het gevoel dat er veel was veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. Toen verloren we telkens matchen op kleine details en volgens mij is dat nu nog zo.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Raman is één van de publieksli­evelingen bij Düsseldorf. Hij scoorde dit seizoen al vijf keer.
FOTO BELGA Raman is één van de publieksli­evelingen bij Düsseldorf. Hij scoorde dit seizoen al vijf keer.
 ?? Benito RAMAN ?? Ik heb al even een vaste vriendin.Leren kennen via Instagram. Ze komt normaal gezien begin februari bij mij wonen
Benito RAMAN Ik heb al even een vaste vriendin.Leren kennen via Instagram. Ze komt normaal gezien begin februari bij mij wonen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium