Het Belang van Limburg

Josee Beutels trekt al kwarteeuw de kar van Kom Op Tegen Kanker

-

We schrijven en zeggen najaar 1990 als Josee Beutels (72) en Ria Theuwis in contact komen met radiojourn­aliste Kathy Lindekens, die de tweejaarli­jkse benefietac­tie Kom Op Tegen Kanker oprichtte. “Ria was met haar klas op bezoek geweest bij de radio en bracht zo de warme boodschap naar Overpelt”, doet Josee haar verhaal. “Ik was er van meet af aan mee weg. Dat wij het zolang zouden volhouden, was nergens voorzien. Dat is wel de verdienste van de 20 koppen tellende werkgroep. Spijtig genoeg ontviel Ria ons in 2009 als gevolg van die boosaardig­e ziekte waarvoor wij ons inzetten.”

Het eerste jaar (1991) werd er van alles gedaan om geld bijeen te krijgen. Met geld van het bal van de burgemeest­er en eten op Sint-Oda kregen wij ons eerste miljoen (franken) bijeen. Vorig jaar kon Kom op Tegen Kanker Overpelt 63.000 euro doneren aan de actie. Bijeengebr­acht door fietsen, ontbijten en azalea’s verkoop. Josee zoekt in de boekhoudin­g: “Op 25 jaar tijd werd 350.000 euro ingezameld vanuit Overpelt voor KOTK. Maar ik wil de pluimen niet alleen op mijn hoed. Het is het werk van velen en de moeite, nietwaar?”

Zo lang als haar gezondheid het toelaat, zal Josee zich voor Kom op Tegen Kanker inzetten. “En als de dag komt dat het niet meer lukt, weet ik dat er een hele achterban klaarstaat.”

 ?? Foto PATH ?? Vorig jaar kon Overpelt meer dan 63.000 euro schenken aan Kom Op Tegen Kanker
Foto PATH Vorig jaar kon Overpelt meer dan 63.000 euro schenken aan Kom Op Tegen Kanker
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium