Het Belang van Limburg

“Moeten 200.000 euro vinden”

Voorzitter Jan Tormans heeft nog geen oplossing voor problemen

-

Het lot van ASV Geel zal pas vandaag bekend zijn. Gisterenav­ond werd tijdens een vergaderin­g lang gezocht naar een oplossing om de club levend te houden. Of die oplossing ook gevonden werd, was bij het ter perse gaan nog niet geweten. Al zorgde voorzitter Jan Tormans voor de start van de vergaderin­g al wel voor een beetje opluchting. “Er is geen sprake van een faillissem­ent, de club zal zeker blijven bestaan”, sprak Tormans. Maar wat dan met de schulden die op de gemeentera­ad van Geel werden besproken. Er was sprake van een schuld van 400.000 euro. “We hebben al hard gewerkt en die schulden waarvan sprake zijn gehalveerd. Op dit moment moeten we nog 200.000 euro vinden”, aldus Tormans. “Het kan niet langer van mij alleen komen. De Nederlands­e investeerd­ers, waarvan Kroes en Den Boer de vertegenwo­ordigers zijn, zitten ook mee rond de tafel. Hopelijk kunnen we de nodige centen bij elkaar krijgen.”

Tormans sluit een faillissem­ent dus uit. “Ik ga ervan uit dat we rond geraken en dan werken we verder zoals we bezig zijn. Lukt het niet, dan kan er sprake zijn van een soort vereffenin­g. We willen ons dan sportief redden en zullen dan volgend seizoen een reeks lager spelen. Maar er zal altijd gevoetbald worden in het Leunenstad­ion.”

De club zou ook achterstaa­n met betalingen. “Dat ontken ik niet, maar in deze periode van het seizoen is dat bij meer clubs het geval. Veel ploegen verzeilen wel eens in zo’n situatie.”

Jan TORMANS Voorzitter ASV Geel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium