Het Belang van Limburg

“Ik heb diep gezeten”

Maandenlan­ge schorsing van Leandro Merola bijna achter de rug

- Eddy STIENISSEN

Opglabbeek-Opitter leek op 25 februari 2017 een doodgewone zaterdagav­ondmatch te worden. Voor thuisspele­r Leandro Merola draaide het echter uit op een afknapper van jewelste. Hij kreeg een rode kaart onder zijn neus geduwd. “Dat was niets in vergelijki­ng met de straf die volgde”, zucht hij. “Negen maanden alstublief­t! Ik kreeg er een degout van. Gelukkig kon ik nog net op tijd de knop weer omdraaien.”

Leandro Merola Over de feiten hangt nog steeds heel wat mist. Zeker is wél dat Leandro Merola rood zag na een (vermeende?) kopstoot op Mike Damm en dat er nadien langs de zijlijn, voor de kleedkamer­s en zelfs in de kantine nog wat ongeregeld­heden waren. Het welles-nietes-spelletje kreeg een erg zwaar verdict: negen maanden schorsing. “Omwille van werkomstan­digheden kon ik niet tijdig op de zitting aanwezig zijn”, vertelt de vinnige Opglabbeek­se aanvaller. “Maar de uitspraak deed pijn. Erg veel pijn zelfs. In die mate zelfs dat ik me de maanden nadien helemaal liet gaan. Ik was gedegoutee­rd, leefde echt niet meer als een sportman en kwam in drie maan- den maar liefst elf kilo aan. Gelukkig kon ik nog wat terugvalle­n op mijn echte vrienden en bood de schorsings­periode me de kans om me meer op mijn profession­ele loopbaan te storten.”

Klaar om te vlammen

Voor wie het niet zou weten, Merola organiseer­t voetbalrei­zen. Bedrijven of vriendengr­oepen kunnen bij hem terecht als ze een match over het Kanaal willen bijwonen. Ook naar Chelsea, want hij is een echte vriend van doelman Courtois. “Ik ken Thibaut al van in mijn studentent­ijd”, lacht hij. “Maar onze echte vriendscha­p dateert van toen hij met Atlético Madrid de Supercup won tegen Chelsea. Sindsdien kan het niet meer stuk tussen ons. We gaan geregeld bij mekaar op bezoek en intussen sta ik hem ook een beetje bij met de opvolging van zijn drukke agenda. Zo waren we net voor Nieuwjaar nog in het Leuvens ziekenhuis op bezoek bij een leukemiepa­tiëntje. Het doet erg veel deugd voor Thibaut als hij iets kan terugdoen voor zijn fans. Nu ja, mijn terrein beperkt zich niet tot Chelsea hoor. Door mijn trips naar Engeland heb ik mijn netwerk danig uitgebreid en kan ik uitpakken met een veel groter aanbod.” “Of dat mijn terugkeer in het provinciaa­l voetbal niet hypothekee­rt? Neen hoor. Ik pendel constant en ik heb al gezien dat de matchen van de Kabouters perfect passen in mijn agenda. Nu ik binnen twee weken weer speelgerec­htigd ben, wil ik ook absoluut terugkomen. De trainer en de spelers staan achter mij. Ik denk dat ik de groep in aanvallend opzicht, waar het schoentje overigens nijpt, wel wat kan bijbrengen. Misschien niet direct als basisspele­r maar zeker als extra-aanvaller die de trainer achter de hand kan houden. Ik ben klaar om weer te vlammen.”

Ik ken Thibaut Courtois van in mijn studentent­ijd

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Leandro Merola ziet weer licht in de duisternis.
Foto JEFFREY GAENS Leandro Merola ziet weer licht in de duisternis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium