Het Belang van Limburg

Plein tussen oude en nieuwe sporthal

Sport-in-Genk-park krijgt facelift van 2,1 miljoen euro

- Chris NELIS

De herinricht­ing van het Sport-in-Genk-park is maandag gestart. Zo komt er tussen de nieuwe sporthal en het zwembad een multifunct­ioneel plein. Daarnaast is er een skateterre­in voorzien en een 500 meter lange activiteit­enstrip voor fietsers en wandelaars. Kostprijs: 2,1 miljoen euro.

Meest zichtbaar wordt het multifunct­ioneel plein tussen de nieuwe en de oude sporthal of het zwembad. “Dat wordt aangelegd in een waterdoorl­atende verharding”, zegt schepen van Sport Ali Caglar (CD&V). “Aan de rand komt er een overdekte fietsensta­lling. Daarnaast wordt een nieuw skatepark, een multisport­veld en een buitenfitn­ess aangelegd. De junglezone voor de kinderen wordt volledig vernieuwd met daarnaast een nieuwe speelzone. Ook het hoogtouwen­parcours wordt helemaal opgeknapt.” Al zal één van de paradepaar­djes de activiteit­enstrip zijn, doorheen het sportbos als verbinding tussen de Emiel Van Dorenlaan en de Paresbemds­traat.

We compensen de bomenkap met nieuwe, inheemse bomen

Ali CAGLAR Schepen (CD&V)

Bomen

“Heel het Sport-in-Genk-park is nog te zeer georiëntee­rd op de auto”, gaat Caglar verder. “Door het aanleggen van die veelzijdig­e strip maken we meer ruimte vrij voor het trage verkeer. Bovendien verbindt de strip de diverse sporten belevingss­ites met elkaar.” De strip is 500 meter lang en vijf meter breed. Dat betekent dat heel wat bomen moeten sneuvelen. “We compensere­n dat door nieuwe, inheemse bomen te planten”, gaat Caglar verder. “Daardoor ontstaat er ook een betere differenti­atie in het bos, dat nu vooral uit dennenbome­n bestaat. We hebben dit grondig besproken met Natuur en Bos en we betalen hiervoor ook een compensati­e.” De werken gaan deze week van start en zullen nog voor de zomer klaar zijn. “Als dat achter de rug is, komt de laatste fase voor de herinricht­ing van het geheel aan. Dan gaan we de parking onder handen nemen.” Eerder al werd het zwembad gerenoveer­d, de oude sporthal omgebouwd tot een turnzaal en kwam er een nieuwe sporthal bij.

 ?? Foto CN ?? De werken voor de herinricht­ing van het park werden gisteren symbolisch gestart.
Foto CN De werken voor de herinricht­ing van het park werden gisteren symbolisch gestart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium