Het Belang van Limburg

Kerstboom omgetoverd tot paasboom

-

De Diepenbeek­se Nadia Dehnert wilde afgelopen weekend haar kerstboom ontmantele­n en weer opbergen, maar haar zoontje Lars stak daar een stokje voor. “Hij zag dat niet zitten en was net wat ziekjes”, vertelt Nadia. “Om hem op te beuren heb ik de ballen en kerstmanne­n dan maar vervangen door paaseieren en paashazen. Alleen de lampjes zijn blijven hangen.”

“Zoals elk jaar zag ik er een beetje tegenop om de kerstboom weer op te ruimen. En Lars bleef maar aandringen om hem te laten staan. Hij vindt dat gewoon heel fijn. En ik eigenlijk ook. Dus heb ik onze kerstboom ineens helemaal omgetoverd tot een paasboom en ik moet zeggen, het resultaat bevalt me eigenlijk best. Eieren en haasjes tussen de lampjes, het is eens iets anders.” “Ik vind het echt geweldig”, geniet Lars. “Mama is een beetje gek, maar daarom zie ik haar ook doodgraag.”

Valentijn

“Iemand moet de eerste zijn om dit te doen”, proest Nadia. “De kerstboom is natuurlijk een traditie, maar een paastak of -boom is ook al op veel plaatsen ingeburger­d. Voor mij kan dat perfect dezelfde boom zijn. Ik denk er trouwens echt aan om de eieren er weer even terug uit te halen en de boom vol hartjes te hangen voor Valentijn. En na Pasen? Och, er is altijd wel een reden om te feesten en te versieren. In de zomer een boom vol zonnetjes, waarom niet? En dan komen Sinterklaa­s en Kerstmis er opnieuw aan. Halloween? Daar moet ik nog eens over nadenken. Ik hoef in elk geval de boom en de lampjes niet af te breken op deze manier en de gezellighe­id blijft. En Lars is dolgelukki­g. Dan is het voor mij allang geslaagd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium