Het Belang van Limburg

“Flink wat personeel nodig”

Table’0 krijgt vaste stek in Heers

- Raymond DE CONDÉ

Alweer spin-off van ‘Star Wars’ op komst

Disney gaat ‘Star Wars’ verder uitmelken. Na ‘Rogue One’ en ‘Solo: A Star Wars Story’, die midden mei verschijnt, komt er nu ook een aparte film rond het personage Obi-Wan Kenobi. Het scenario is er al, gesprekken met regisseur Stephen Daldry worden gevoerd. Het is nog niet beslist of Ewan McGregor de rol van Obi-Wan gaat vertolken. Het verhaal zou zich afspelen in de periode na ‘Revenge of the Sith’. De opnames zouden pas in 2020 starten.

Mitchell Merola (25) en Daniela Sparanero (23), het Maasmechel­se koppel dat vorig jaar tweede werd in ‘Mijn Pop-uprestaura­nt!’, zal in de voormalige pastorij van Mechelen-Bovelingen (Heers) binnenkort een restaurant openen en een bistro. De twee zien het groot. Wie de finale van ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’ vorig jaar zag, herinnert zich ongetwijfe­ld nog hoe Mitchell op de knieën ging voor Daniela en haar ten huwelijk vroeg, nadat was bekendgema­akt dat de twee het hadden moeten afleggen tegen Karel Knockaert en Birger Allery van TJOP’s. Hij kreeg daar compliment­en voor omdat hij had gewacht tot na de stemming en zijn aanzoek dus niet deed om op een goedkope manier stemmen te ronselen. Getrouwd zijn ze intussen nog altijd niet. “Dat zal iets zijn voor 2019”, verwacht Mitchell. “We willen eerst focussen op de zaak, je kunt geen twee belangrijk­e dingen tegelijk goed doen. Dit project vergt veel organisati­e.”

Katarakt

Oorspronke­lijk was het hun bedoeling om in Maasmechel­en een restaurant te openen. Ze hadden al een lap grond gekocht en in hun dromen zagen ze daarop een restaurant en een woning. Die droom is nu verplaatst naar Haspengouw, waar ze een bekend pand zullen betrekken. De voormalige pastorij van Mechelen-Bovelingen kwam in het nieuws toen in Heers en omstreken de tv-serie ‘Katarakt’ werd opgenomen. Een jaar lang deed de pastorij toen dienst als kantoorrui­mte voor het productieh­uis. Daarna werd het gebouw verkocht aan het Genkse Inter-Systems, een bedrijf dat producten levert voor interieurb­ouw. Zij zorgden voor renovatie en zullen het gebouw verhuren aan Mitchell en Daniela.

“We gaan er een gastronomi­sch restaurant openen met een dertigtal couverts en een bistro-brasserie voor een veertigtal personen. Er is ook een terras met waar voor zestig mensen. Ideaal bij mooi weer, want het pand ligt aan de fietsroute.”

Opening in maart

Op de eerste verdieping worden bovendien nog vier B&B-kamers ingericht. “Zelf gaan we wonen in een appartemen­t op de tweede verdieping”, vult Daniela aan. “Want de afstand van Maasmechel­en naar Heers is wat ver als je het heel druk hebt. En daar rekenen we wel op.”

Het restaurant zal de naam Table’0 dragen, want die is al bekend dankzij ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’. De bistro krijgt een gelijkaard­ige naam: Bistr’O. Die zal trouwens eerst opengaan, in maart al. Table’O opent kort daarna, ten laatste begin april. “We zullen ongetwijfe­ld veel personeel nodig hebben”, voorziet Daniela. “We hebben al twee koks en zoeken in eerste instantie iemand voor de zaal van de bistro. In de zomer zal het daar drukker zijn. Dan kunnen we studenten inzetten en mensen met flexi-jobs. We willen een team bouwen met een passie voor horeca, net als wijzelf.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Mitchell en Daniela openen binnenkort Bistr’O en Table’O aan de fietsroute in Heers.
FOTO TOM PALMAERS Mitchell en Daniela openen binnenkort Bistr’O en Table’O aan de fietsroute in Heers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium