Het Belang van Limburg

Boodschapp­en doen op het werk

Carrefour Drive opent eerste afhaalpunt op Hasseltse Corda Campus

- Hanne DE BELIE

De werknemers van de Hasseltse Corda Campus konden al naar de barbier of hun geldzaken regelen in het KBC-bankkantoo­r op de Corda Plaza. Vanaf vandaag kunnen ze ook hun boodschapp­en oppikken in het eerste afhaalpunt van Carrefour Drive op een bedrijvenc­ampus. “Als je voor 11 uur bestelt, staan je boodschapp­en diezelfde dag nog tussen 16 en 19 uur klaar”, zegt woordvoers­ter van Corda Campus Goele Lemmens. Steeds meer bedrijven zetten in op extra services voor de werknemers, om de work-life-balance te optimalise­ren. Zo regelt Carglass in Hasselt kinderopva­ng tijdens de zomer, heeft onder meer PXL een pakjesserv­ice en zorgt Encon in Bilzen voor vers brood (zie kader). De Hasseltse Corda Campus gaat nog een stap verder. Vanaf vandaag levert supermarkt­keten Carrefour in een nieuw afhaalpunt op de campus waar 200 innovatieb­edrijven met 3.000 werknemers gevestigd zijn. “Er was vraag naar een soort supermarkt op de campus”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Goele Lemmens. “Een winkeltje openen was niet erg high tech. Het assortimen­t zou dan ook beperkt zijn. Daarom hebben we aan Carrefour de vraag gesteld om met een pop-up afhaalpunt te starten. Ze stonden er heel erg voor open. Via een link kunnen de werknemers kiezen uit een assortimen­t van 15.000 verschille­nde producten. Deze worden op maandag, woensdag en vrijdag geleverd. We hebben rekken, koelkasten en diepvrieze­rs voorzien. Er zijn winkelkarr­etjes en een parkeerpla­ats voor de auto, zodat je niet moeten sleuren met de boodschapp­en. Als de melk thuis op is en je bestelt voor 11 uur, kan je na het werk de melk ophalen. Maar je kan evengoed je volledige boodschapp­en via deze service doen. Werkt het, dan blijft de service en kunnen we het aantal dagen nog uitbreiden.”

Online bestellen

Volgens Carrefour heeft de consument zijn manier van boodschapp­en doen, aangepast. “Voor jonge mensen, jonge gezinnen is het moeilijk om een goede worklife-balance te vinden”, zegt woordvoerd­er Baptiste van Outryve. “Als ze dan ook nog eens boodschapp­en moeten gaan doen, is er helemaal geen tijd meer over. Online bestellen zit in hun genen. Ze kunnen hun bood- schappen afhalen in de winkel of ze kunnen aan huis geleverd worden. Het is nog interessan­ter als we al die boodschapp­en samen kunnen leveren aan een groot bedrijf of op een groot bedrijvent­errein. De prijs van de producten is hetzelfde als in de winkel. Omdat dit een grote klant is, vragen we ook geen extra leveringsk­osten. Corda Campus is de eerste bedrijvenc­ampus waar we dit doen. Sinds twee jaar werken we ook samen met VRT en RTBF volgens een soortgelij­k principe. Daar werkt het. Al denk ik dat het op de Corda Campus nog beter zal gaan, aangezien er een zeer e-minded publiek werkt.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR/SVEN DILLEN ?? Op Corda Campus konden werknemers al naar de barbier of de bank, nu kunnen ze er ook hun boodschapp­en oppikken.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR/SVEN DILLEN Op Corda Campus konden werknemers al naar de barbier of de bank, nu kunnen ze er ook hun boodschapp­en oppikken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium