Het Belang van Limburg

Aantal bedrijfswa­gens blijft op recordnive­au

-

Het aantal bedrijfswa­gens in ons land blijft pieken. Dat blijkt uit cijfers van sectorfede­ratie Febiac. In 2017 werden 292.734 nieuwe bedrijfswa­gens ingeschrev­en. Ondanks de internatio­nale pleidooien om de groei van het aantal bedrijfswa­gens in ons land drastisch te beperken, is daar weinig van te merken in de verkoop. Met dank aan de goed draaiende economie groeit de bedrijfswa­genmarkt voor het derde jaar op rij. In 2017 werden 292.734 nieuwe bedrijfswa­gens ingeschrev­en. Dat zijn er 3,2 procent meer dan het jaar voordien, leren cijfers van de automobiel­federatie Febiac.

Volgens de autofedera­tie Traxio is de groei te danken aan de opkomst van de ‘cafetariap­lannen’ bij grote bedrijven. “Daarbij kiezen veel werknemers nog altijd voor een auto”, zegt woordvoerd­er Philippe Decrock.

“We verwachten dat fiscale veranderin­gen, zoals de cash-for-car waarbij werknemers hun bedrijfswa­gen voor cash kunnen inruilen, daarop weinig impact hebben”, klinkt het dan weer bij leasefeder­atie Renta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium