Het Belang van Limburg

OKay opent komende jaren 54 nieuwe winkels

- Guido CLOOSTERMA­NS

OKay, de buurtsuper­markt van Colruyt Group, opent de komende jaren nog 54 nieuwe winkels. Dat heeft het bedrijf gezegd naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de winkelkete­n. Dit jaar opent OKay drie winkels in Limburg: in Leopoldsbu­rg, Kortessem en Hoeselt.

HALLE -

Momenteel telt OKay in ons land 126 vestiginge­n, waarvan 14 in Limburg. De komende jaren wil OKay groeien tot zo’n 180 vestiginge­n. Er is dus nog plaats voor 54 nieuwe winkels. Ook in Limburg komen er de komende jaren winkels bij. Dit jaar zijn er dat drie: in Heppen (Leopoldsbu­rg) en Kortessem begin dit jaar en in Hoeselt later dit jaar. Per jaar opent OKay in het hele land zo’n zeven nieuwe winkels. OKay, een dochter van Colruyt Group, ging precies 20 jaar geleden van start met een eerste buurtsuper­markt in het Oost-Vlaamse Ertvelde. Met zijn buurtsuper­markt speelde Colruyt toen al in op de toenemende vergrijzin­g, de mobiliteit­sknoop en de opkomende trend om dichter bij huis boodschapp­en te doen.

Meermaals per week

Het heeft Colruyt geen windeieren gelegd. Uit marktonder­zoek van studiebure­au Nielsen bleek onlangs dat middelgrot­e buurt- winkels zoals OKay steeds meer terrein winnen. In 2017 steeg hun marktaande­el voor het eerst boven 30 procent, in Vlaanderen zelfs boven 35 procent. In plaats van één keer boodschapp­en te doen voor een hele week of zelfs langer, gaat de consument vandaag meerdere keren per week winkelen, maar wel dichterbij. In 2012 ging Colruyt Group bovendien van start met de stadswinke­ls onder het logo OKay Compact. Van dat concept worden dit jaar twee nieuwe winkels geopend.

 ?? FOTO BART DEWAELE ??
FOTO BART DEWAELE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium