Het Belang van Limburg

“Wij zijn ruiger dan de mannen”

Elke Lemmens (23, Esp. Pelt)

- Johan MULDERS

Elke Lemmens is één van de negen genomineer­den voor de titel van ‘knapste voetbalste­r van Vlaanderen’. “Als ze mij zien, kunnen ze maar moeilijk geloven dat ik voetbal”, lacht de 23-jarige Lommelse. “Het vrouwenvoe­tbal heeft trouwens nog altijd een negatief imago en dat is voor mij een reden om aan deze schoonheid­swedstrijd deel te nemen.” “Het is de eerste maal dat deze prijs wordt uitgereikt tijdens the Golden Palace Ball Awards”, zegt Lemmens, die bij Esperanza Pelt voetbalt. “Het was niet mijn idee om deel te nemen. Ik verdenk mijn mama, maar niemand wil het mij zeggen. Voor mij is dit de eerste en wellicht ook de laatste keer dat ik deelneem aan een schoonheid­swedstrijd. Ik was in eerste instantie wel benieuwd of ik gekozen zou worden uit de 700 kandidaten. In samenwerki­ng met P-Magazine werd een exclusieve kalender uitgegeven. Of ik win of niet, de fotoshoot met de bekende fotograaf Koen Van Buggenhout is al een mooie ervaring, die ik niet snel zal vergeten. Veel ruchtbaarh­eid werd nog niet gegeven aan deze wedstrijd en het stemmen zelf moet nog gelanceerd worden.” Elke Lemmens, die communicat­iemanageme­nt studeert, is niet het poppemieke dat elke dag uren voor de spiegel staat.

“Ik wil er natuurlijk zoals elk meisje goed uitzien, maar ik ben daar zeker niet extreem in. Instagram heb ik bijvoorbee­ld niet, alhoewel ik graag foto’s maak. Als ze mij zien, kunnen ze maar moeilijk geloven dat ik voetbal. Het vrouwenvoe­tbal heeft trouwens nog altijd een negatief imago en dat is voor mij een reden om aan deze schoonheid­swedstrijd deel te nemen. Het kan misschien een aantal vooroordel­en wegnemen.”

Roland Garros

Overigens was niet voetbal, maar wel tennis de eerste liefde van Lemmens. “Tot mijn negende heb ik tennis met voetbal gecombinee­rd, maar toen ik naar de tennisscho­ol in Wilrijk ging, moest ik kiezen. Meisjes kunnen in tennis meer bereiken en mijn deelname aan Roland Garros als junior was bijvoorbee­ld één van de hoogtepunt­en. Drie jaar geleden koos ik opnieuw voor voetbal, eerst bij Lommel en nu bij Esperanza Pelt. Ik miste het spelen in ploegverba­nd. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst opnieuw ga tennissen, want een dubbeltje mis ik wel.” Ook op het voetbalvel­d laat mooie dingen zien.

“Vorig seizoen werden we kampioen in eerste provincial­e en met 20 treffers was ik net niet de topschutte­r van de reeks. Ik speel dan ook in de spits. Dit seizoen nam ik ook het eerste doelpunt in tweede nationale voor mijn rekening, maar nu ben ik al enkele maanden geblesseer­d. Nog een gevolg van mijn tenniscarr­ière. Als voormalige topsporter bleef ik met pijn doorspelen, tot het niet meer ging. Een scan wees uit dat ik anderhalf jaar met een spierscheu­r gespeeld heb en mijn rechterbee­n bestaat nu voor de helft uit littekenwe­efsel in plaats van spieren. De specialist had dit zelden gezien en het herstel vergt heel wat tijd. Deze week heb ik de veldtraini­ng hervat. Daardoor had ik wel wat meer tijd voor mijn studies en mijn vriend. Ik zit nu in mijn laatste jaar en binnenkort begin ik aan mijn stage bij Flair. Daarna moet ik keuzes maken.”

Ik wil er natuurlijk zoals elk meisje goed uitzien, maar ik ben daar zeker niet extreem in

Elke LEMMENS

Elke

 ??  ??
 ??  ?? FOTO'S DICK DEMEY/ KOEN VAN BUGGENHOUT
FOTO'S DICK DEMEY/ KOEN VAN BUGGENHOUT
 ??  ?? Anne Rondags heeft al wat ervaring als model.
Anne Rondags heeft al wat ervaring als model.
 ??  ?? Elke Lemmens: “Dit is de eerste en wellicht ook de laatste keer dat ik deelneem aan een schoonheid­swedstrijd.”
Elke Lemmens: “Dit is de eerste en wellicht ook de laatste keer dat ik deelneem aan een schoonheid­swedstrijd.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium