Het Belang van Limburg

Meisje (13) aangereden op voetpad op weg naar school

Moeder zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisd­rijf

- Jozef CROUGHS/Raf VANMECHELE­N

Femke Iliaans (13) uit SintTruide­n werd gisterocht­end op weg naar school door een autobestuu­rder aangereden op het voetpad. “Ik viel en lag nog op de grond toen de man door zijn raam riep ‘heb je iets?’. Daarop reed hij als een gek richting centrum”, zegt Femke die aan het ongeval wat kneuzingen en blauwe plekken overhield. Haar moeder zoekt intussen getuigen. De jonge studente wandelde gisterocht­end op het fietspad aan het internaat van de Tuinbouwsc­hool naar het KTA op de Speelhofla­an. Aan de oversteekp­laats van de Guvelingen­laan en de Diesterste­enweg stond een bus, waardoor ze moest wachten aan het zebrapad om de weg over te steken. Een bestuurder van een zwarte wagen die achter de bus aanreed, hield halt en deed teken dat Femke mocht oversteken.

“Maar plots versnelde de bestuurder. Hij reed mij aan op het zebrapad. Ik viel en lag nog op de grond toen de man door zijn geopende raam riep ‘heb je iets?’. Ik antwoordde dat het een stomme vraag was. Zonder zich verder om mij te bekommeren, riep hij opnieuw: ‘je moest maar niet voor mijn auto springen’. Daarop vertrok hij als een gek richting centrum. Terwijl ik probeerde recht te klauteren, passeerden nog drie wagens. Maar niemand stopte om me te helpen. Ik ben dan met pijn doorgelope­n richting school. Maar onder de brug, een tiental meters verderop, ging het niet meer en ben ik moeten gaan neerzitten. Daar heb ik mijn vriendin gebeld die mij naar de spoedafdel­ing in het ziekenhuis heeft gebracht”, doet Femke haar verhaal.

In het ziekenhuis kreeg ze de eerste medische bijstand en er werden kneuzingen en blauwe plekken vastgestel­d. Er werd ook een klacht ingediend bij de lokale politie. Mama Cindy Soetaers doet een oproep naar getuigen die het ongeval gisterocht­end omstreeks 8 uur zagen gebeuren. “Iemand moet iets gezien hebben in het drukke verkeer”, aldus Cindy. Ze hoop zo de bestuurder op te sporen. De mama betreurt het ook dat niemand hulp bood aan haar dochter toen ze versuft van de aanrijding op de grond zat.

Terwijl ik probeerde recht te klauteren, passeerden nog drie wagens. Maar niemand stopte om me te helpen

Femke ILIAANS

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Femke is nog altijd aangeslage­n dat de bestuurder haar zo arrogant behandelde. Haar moeder begrijpt niet waarom de bestuurder zomaar doorreed en niemand hulp bood.
FOTO JOZEF CROUGHS Femke is nog altijd aangeslage­n dat de bestuurder haar zo arrogant behandelde. Haar moeder begrijpt niet waarom de bestuurder zomaar doorreed en niemand hulp bood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium