Het Belang van Limburg

“Wil altijd voor plek van Bolat gaan”

ANTWERP BRUGGE LEENT JENS TEUNCKENS UIT

-

Jens Teunckens (19) is degene die het lege bed in het Spaanse hotel van Antwerp opvult. De doelman uit Tessenderl­o kreeg vorige week te horen dat hij bij Club Brugge in de pikorde gezakt was van nummer drie naar nummer vier en mocht niet mee op stage. Bij Antwerp vond hij een oplossing voor de komende zes maanden. De transfer werd dinsdagavo­nd afgerond, woensdagoc­htend rond zes uur stapte Teunckens op het vliegtuig richting Alicante en iets na tien uur stond hij al in volledige uitrusting op het trainingsv­eld. Maar echt trainen deed hij nog niet. Teunckens ging wat lopen en fietsen om geen risico’s te nemen. “De keuze was snel duidelijk toen ik hoorde dat Antwerp interesse had”, zegt Teunckens. “Het was tijd om een nieuwe omgeving te leren kennen. Zeker met mijn huidige situatie bij Club Brugge. Ik had niet echt het gevoel dat ik er mijn kans zou krijgen. Ik wil bij Antwerp verder werken aan mijn evolutie als keeper. Eerst en vooral wil ik zo vaak mogelijk in de selectie zitten.”

Bolat

Met Sinan Bolat heeft Antwerp een onbetwistb­are nummer één. De Zonhovenaa­r is op dit moment één van de beste keepers, zo niet dé beste, van de competitie en liet al de meeste clean sheets noteren. “Ik ken hem al van bij Club Brugge”, zegt Teunckens. “Toen trainde hij een tijdje mee, maar na verloop van tijd is hij naar de reserven gezet. Ik had toen altijd een goed contact met hem. Hij heeft me hier al welkom geheten. Of het mijn ambitie is om ook zijn plaats te bedreigen? Dat moet een ambitie zijn. Je moet altijd voor het hoogste gaan. Maar dat wordt niet makkelijk, hé. Sinan speelt goed, de ploeg draait goed,… We zien wel.”

Terug naar Tessenderl­o?

Opvallend: er is geen optie tot aankoop opgenomen in het contract van Teunckens. “Ik heb na dit seizoen nog altijd een contract bij Club Brugge. Ik blijf eigendom van hen, maar ik wil me eerst hier bewijzen. Ik hoop dat ze in me blijven geloven, maar eerlijk gezegd heb ik daar wel af en toe mijn twijfels bij gehad. Zeker dit seizoen. Maar het feit dat ze geen optie wilden opnemen in het contract, spreekt vertrouwen uit. Maar langs de andere kant begrijp ik niet waarom ze me dan niet de kans geven om me te bewijzen.” De beloftenin­ternationa­l komt met zijn transfer weer een beetje dichter bij huis wonen. “Ik zal nog bekijken of ik weer thuis ga wonen, want de verbinding met Antwerpen is niet de makkelijks­te. Mogelijk zoek ik iets in Antwerpen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium