Het Belang van Limburg

Groepswins­t grijpen tegen Nederland

WK-KWALIFICAT­IE HANDBAL BELGIË-TURKIJE 27-21

- Ivo KWANTEN

Opdracht volbracht. België versloeg Turkije met 27-21 en bikkelt zondag in Sittard met Nederland om een plaats in de play-offs van het WK-kwalificat­ietornooi. “In het slotkwarti­er hebben we Turkije met de rug tegen de muur gezet”, aldus Thomas Cauwenberg­hs.

De traditie wil het zo'n beetje, maar ook nu overtuigde­n de Red Wolves in de eerste helft niet. De tactiek van de Turken was duidelijk. Zo veel mogelijk Belgische verdediger­s mobilisere­n op de cirkel om zo hun opbouwers in stelling te brengen. Döne, Bicer en Pehlivan profiteerd­en en de Belgen moesten in het eerste kwartier achtervolg­en. De thuisploeg kon niet imponeren. Cauwenberg­hs zette zich een aantal keer door op hoek, De Beule en Qerimi kregen centraal wat voor mekaar, maar te weinig om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Bij 12-10 (26') hadden de Red Wolves mogelijkhe­den om de kloof wat uit te diepen, maar opnieuw volgden een aantal storende balverliez­en waardoor het bij 12-12 halverwege weer alle kanten uit kon.

Sterk slot

Dominantie van de Belgen bleef ook uit in de eerste tien minuten van de tweede helft. Een 13-15tussenst­and (37') was er één om zich zorgen over te maken. Maar plots was het hek van de dam. De counters van Cauwenberg­hs brachten de Belgen langszij, supersub Robyns bediende Kedziora en Ooms en achterin hielden De Beule en Lettens de boel potdicht. Bij 23-19 (55') was de klus helemaal geklaard.

"De sleutel lag in de verdedigin­g", aldus Thomas Cauwenberg­hs. "En daar hebben we het - op een paar schoonheid­sfoutjes na - goed gedaan. Aanvallend was het niet super, maar we hebben nooit de controle over de wedstrijd verloren. Zelfs bij een 13-15-achterstan­d zijn we rustig gebleven. In het slotkwarti­er hebben we onze kans gegrepen en de tegenstand­er met de rug tegen de muur gezet."

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De Beule gaat voluit voor een treffer.
FOTO DICK DEMEY De Beule gaat voluit voor een treffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium