Het Belang van Limburg

Nieuwe financiële directeur Takayuki Yajima op bezoek

-

Geboren Woonplaats Positie

Bij STVV sinds In het kort

Sterke punten

Werkpunten Kijkt op naar Eerste indruk stage? 24-09-1999 in Daoula (Kameroen)

Kortessem

Diepe spits

Juli 2017

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Mo Nitcheu al heel wat watertjes doorzwomme­n. Op zijn vierde trok hij met zijn moeder van Kameroen naar Hasselt. Hij verhuisde vervolgens naar Diepenbeek en woont tegenwoord­ig in Kortessem. Voor hij bij STVV terechtkwa­m, speelde de bescheiden beer achtereenv­olgens bij … STVV, KSK Hasselt, MVV, Westerlo, KVK Wellen en Sporting Hasselt. Zijn 11-jarig broertje is aangeslote­n bij KRC Genk.

“Ik ben sterk aan de bal, technisch onderlegd en heb scorend vermogen.”

“Mijn positiespe­l en loopacties kunnen zeker nog beter. Ook mis ik uiteraard nog ervaring.”

“Neymar.”

“De eerste dagen van deze stage waren zwaar, vooral op fysiek vlak. Maar ik begin eraan te wennen. De trainer zegt dat Ian en ik goed bezig zijn, daar trekken we ons aan op. Hopelijk resulteert dat in een verlengd verblijf in de A-kern. Ik ben in ieder geval gebrand om mij te tonen in deze toffe groep. Ik heb zelfs al twee bijnamen gekregen. Omdat ik een beetje op hen lijk, noemen de ploegmaats me Lukaku of Balotelli.” Hoog bezoek gisteren voor de Kanaries. Als nieuwe financiële directeur en vertegenwo­ordiger van de nieuwe clubeigena­ar DMM.com streek Takayuki Yajima - roepnaam ‘David’ gisteravon­d in het gezelschap van manager Philippe Bormans neer in La Manga. De bedoeling van zijn visite is zijn integratie binnen de club te vergemakke­lijken. Yajima zal samen met de Kanaries op zaterdag terug afreizen naar België. Veel kon/mocht de man die weldra instaat voor het financiële luik op Stayen niet kwijt over de Japanse toekomstpl­annen met STVV. “Op 16 januari komen we met een delegatie van DMM.com aan in Sint-Truiden”, aldus Yajima. “We zullen dan eerst gedurende een week gesprekken voeren met iedereen binnen de club en de club nog beter leren kennen. Pas daarna zullen we verder communicer­en over de toekomst.”

Budget

Yajima zal naast alle geldzaken ook verantwoor­delijk zijn voor administra­tieve taken en human resources. Dat komt min of meer neer op het takenpakke­t van huidig manager Philippe Bormans. Maar Yajima verzekerde alvast dat Bormans niet hoefde te vrezen voor zijn job. “Philippe is een heel belangrijk­e pion binnen de club. Hem willen we zeker aan boord houden”, liet Yajima zich ontvallen. Op de vraag of er ook een budgetverh­oging zal doorgevoer­d worden, antwoordde Yajima: “Dat hoop ik in ieder geval te kunnen doen.” Wordt vervolgd.

 ?? FOTO HBVL ?? Damien Dussaut.
FOTO HBVL Damien Dussaut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium