Het Belang van Limburg

Gerkens krijgt studs in zijn gezicht

-

Anderlecht verloor gisteren zijn eerste oefenmatch met 3-4 van Utrecht. Het goeie nieuws was dat Lukasz Teodorczyk twee keer scoorde – een penalty en een kopbal –, maar de Pool was wel op de bank begonnen. Ganvoula kreeg in de eerste helft een basisplaat­s en knokte hard, maar miste ook de kansen. Paars-wit moest trouwens de hele wedstrijd achtervolg­en, maar in een knotsgek slot met vier goals in vier minuten maakte RSCA nog bijna gelijk. Bruno scoorde zowaar uit een rechtstree­kse vrije trap en ook dat was lang geleden. Maar de meeste aandacht ging achteraf toch naar het toegetakel­de gezicht van Pieter Gerkens (foto). Links een gezwollen blauw oog en rechts genaaid. “Nu is het helemaal geweldig”, vloekte Gerkens. “Dat blauw oog kwam er eerder al na een elleboogst­oot op training, nu viel ik na vijf minuten en ging er iemand met zijn studs op mijn gezicht staan. Gevolg: een wonde en direct drie nietjes erin.”