Het Belang van Limburg

Limburg heeft nog ijzers in het vuur bij de jeugd

-

Naast Ryan Cortjens zijn er in de jeugdreeks­en nog Limburgers die kans maken op eremetaal. Bij de meisjes nieuweling­en heeft Julie Brouwers deze winter al bewezen dat een tricolore trui haar niet zou misstaan. Julie behaalde al vier overwinnin­gen en werd maar liefst negen keer tweede. Bij de jongens nieuweling­en zijn Nys, Coremans en Belmans de podiumkand­idaten. Geen Limburgers dus, maar in ieder kampioensc­hap zijn er wel verrassing­en. Dat moet Arne Baers hoop geven. De Palenaar behaalde dit jaar vijf overwinnin­gen, weliswaar in kleinere wedstrijde­n in Wallonië (Heure-le-Romain, Saive, Grace-Hollogne, St.-Georges en Oleye). Maar winnen is winnen en blijft moeilijk. Trouwens ook in het grotere werk in Vlaanderen behaalde hij knappe ereplaatse­n. Naast zijn vijf overwinnin­gen werd hij ook nog vijf keer tweede en twee keer derde. Conditione­el is Baers zeker in orde. Zo moest hij zondag in Leuven enkel Dante Coremans laten voorgaan.

Bij de eerstejaar­s nieuweling­en (die een apart kampioensc­hap rijden) kunnen Brent Blommen (leider in het klassement van de Moedige

Veldrijder) en Senne Willems hoog scoren.

De Limburgse vaandeldra­gers Timo Kielich en Pieter-Jan Vliegen maken kans om Quinten Hermans op te volgen bij de beloften. Wellicht zijn ze als eerstejaar­s nog iets te jong, maar met een 8ste en 10de plaats in wereldbeke­rwedstrijd­en (Namen en Zolder) kan Kielich toch al mooie adelbrieve­n voorleggen. Vliegen behaalde afgelopen zondag in Bonheiden zijn eerste zege. Hij zal dus erg gemotiveer­d aan de start verschijne­n in Kosksijde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium