Het Belang van Limburg

Laatste test voor de Spelen

Ward Pétré op alle afstanden in actie op EK in Dresden

-

Het EK in Dresden - van vrijdag tot zondag - is de laatste test voor Ward Pétré (20) met het oog op de winterspel­en van volgende maand. “Ik wil op het EK vooral het een en ander uitprobere­n”, zegt de schaatser uit Herk-de-Stad. Bondscoach Pieter Gysel - in 2010 negende op de 1.500m op de Spelen in Vancouver - trekt met een zevenkoppi­g team richting Dresden. Daarbij één Limburger: Ward Pétré, die zich plaatste voor de 1.500 meter op de Spelen in Pyeongchan­g. Op dit EK zal de schaatser uit Herk-de-Stad echter op alle afstanden - 500m, 1.000m, 1.500m en aflossing - in actie komen. Een heel druk programma dus.

“Maar dat vind ik niet erg”, zegt Pétré. “Ik zie het vooral als een goeie voorbereid­ing op de Spelen. Er mag nu gerust nog wat extra werk in de benen gepompt worden. (lacht) Ik ben normaal gezien eerder de man van de korte afstanden, maar op de Spelen kom ik op de 1.500m in actie. Ik heb de laatste maanden dan ook veel op uithouding en kracht gewerkt. Dit EK is in dat opzicht dan ook een laatste test. Bovendien kan ik er een schat aan ervaring opdoen. Oké, ik heb wel al wat wereldbeke­rwedstrijd­en op de teller, maar vergeet niet dat dit mijn eerste groot kampioensc­hap is. Dat zal ook weer even wennen zijn.”

Experiment­eren

Pétré - naar eigen zeggen een zenuwpees - wil liever geen doelen vooropstel­len. “Ik focus op dit EK niet zozeer op een bepaalde plaats”, zegt hij. “Dit is pure aanloop naar de Spelen. Natuurlijk ga ik niet als een toerist naar dit EK. Integendee­l, ik ga me voluit smijten. Maar ik ga wel wat experiment­eren, zeker op de 1.500 meter. Ik wil gewoon een EK zonder druk rijden. Mijn echte piek ligt een maandje verderop.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Herkenaar Ward Pétré neemt op de Olympische Spelen deel aan de 1.500 meter.
FOTO TOM PALMAERS Herkenaar Ward Pétré neemt op de Olympische Spelen deel aan de 1.500 meter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium