Het Belang van Limburg

Opgestapte coach Pinsart keert terug bij Dievoc

Al na een handvol speeldagen diende Sylvain Pinsart begin oktober zijn ontslag in als T1 van Dievoc Diepenbeek (1e divisie dames). Een vervanger vond de club tot dusver niet, maar toch mag de zoektocht worden gestaakt. Pinsart neemt het roer verrassend op

- Rob KWANTEN

“Tot onze blijdschap heeft Sylvain gisteren opnieuw de training geleid. Hij heeft destijds een emotionele beslissing genomen, maar hij komt daar nu op terug”, aldus secretaris Koen Dekens. “Maar er gaat toch eerst grondig gepraat worden met de speelsters”, vertelt de 67-jarige Pinsart. “Er waren heel wat meningsver­schillen op het moment van mijn vertrek. Het was me allemaal te veel geworden. Ik had veel stress en daar kreeg ik een kort lontje van. Ook de miniemen, de kadetten en de reserven waren mijn verantwoor­delijk- heid. Die ben ik ook blijven trainen en dat zal ik blijven doen. Maar ik ga er wel voor zorgen dat ik fris ben als de wedstrijd van de eerste ploeg plaatsvind­t. Als dat wil zeggen dat ik me moet laten vervangen bij de andere teams, dan is dat zo. Ik zit al meer dan 50 jaar in het volleybal, waarvan een dikke tien jaar bij Diepenbeek. Op mijn leeftijd moet ik toch beginnen te luisteren naar mijn lichaam.”

Met drie overwinnin­gen uit elf wedstrijde­n staat Dievoc op twee na laatste in de rangschikk­ing. “Een of twee plaatsen klimmen is mogelijk”, geeft Pinsart mee. “Maar ik denk niet dat er meer zit in deze spelersgro­ep. We moeten realistisc­h blijven. Zeker omdat Veltem-Beisem, net voor ons in de rangschikk­ing, met Johan Herbots een goeie trainer heeft aangetrokk­en.”

Milutinovi­c komt niet

Nog dit: Diepenbeek greep tijdens de winterstop naast een opvallende transfer. “Jana Milutinovi­c, aanvalster van Barbar Elsene (Liga A dames) zag een overstap naar Diepenbeek wel zitten. Barbar gaf forfait voor de competitie in Liga A, maar het reglement van de Waalse federatie laat niet toe dat speelsters tijdens het seizoen de overstap naar een ander team maken. Zelfs niet als hun ploeg niet meer in competitie is”, legt Koen Dekens uit.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Sylvain Pinsart (67) zit al meer dan 50 jaar in het volleybal.
FOTO TOM PALMAERS Sylvain Pinsart (67) zit al meer dan 50 jaar in het volleybal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium