Het Belang van Limburg

Sloopwerke­n voor doorgang Raamstraat-Zuivelmark­t gestart

-

De sloopwerke­n voor het vrijmaken van een doorgang tussen de Raamstraat en de Zuivelmark­t zijn begonnen. “Voorlopig nog bescheiden met het weghalen van de muur rondom het terras van Café Latino, maar snel volgen de vroegere discotheek Slices en de aanpalende panden”, zegt initiatief­nemer Christophe­r Kumpen van Steps Real Estate. “We bouwen tussen de Raamstraat en de Zuivelmark­t 39 nieuwe minilofts met op de benedenver­dieping mogelijkhe­den voor horeca of winkels. In totaal investeren we 6,6 miljoen euro”, zegt Kumpen. “In de doorsteek voorzien we ook 700 vierkante meter handelsrui­mte voor horeca of winkels. Zaken die, omwille van de rust, op een normaal uur moeten sluiten.”

Betaalbaar

“Vaak is wonen in de binnenstad niet weggelegd voor singles. Precies daarin zagen we met dit project een mooie kans om wonen hier aantrekkel­ijk en betaalbaar te maken, ook voor deze doelgroep. Voor wie wil kopen, werken we per woonunits van zowat 40 vierkante meter (90.000 euro) die uitbreidba­ar zijn tot 150 vierkante meter. De huurprijze­n voor de startersun­its bedragen 400 tot 500 euro.”

Het ontwerp is van de Hasseltse architect Massimo Pignanelli. “De industriël­e stijl van de Raamstraat hebben we helemaal doorgetrok­ken. Het gebouw in pakhuissti­jl zal vijf verdieping­en tellen met hoge ramen die veel zonlicht binnenlate­n. Op de eerste verdieping komen opvallende groendaken, zodat de Raamstraat nog meer wordt opgewaarde­erd tot een hippe omgeving.” “Met deze afbraak starten werken die een moeilijke en verloederd­e plek in de binnenstad moeten wegwerken”, hoopt schepen Tom Vandeput (CD&V). “Na afloop gaan we meteen de Raamstraat heraanlegg­en in dezelfde stijl als de Botermarkt en de Zuivelmark­t.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? De sloopwerke­n duren ongeveer een maand.
Foto KAREL HEMERIJCKX De sloopwerke­n duren ongeveer een maand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium