Het Belang van Limburg

Toekomst wijkschool­tje Erpekom lijkt gered: “Er is veel interesse”

-

Ondanks onheilspel­lende eerdere berichten lijkt de toekomst van het wijkschool­tje van het Peerse Erpekom gered. Om volgend schooljaar nog een kleuterkla­sje te mogen opstarten, moeten er in het schooltje nog enkele kleuters bijkomen. Om zieltjes te winnen organiseer­den ouders en schoolpers­oneel gisteren een kennismaki­ngsdag die op heel wat belangstel­ling kon rekenen. “Alles wijst in de goede richting”, zegt directeur Hugo Swennen. Eind vorig jaar sprong een groepje ouders in de bres voor het wijkschool­tje in het Peerse Erpekom. Tegen februari moeten er minstens vier kleutertje­s bijkomen om aan het wettelijke minimum van tien te geraken. Anders houdt het op voor het wijkschool­tje.

Het schoolbest­uur wil bovendien als bijkomende voorwaarde dat er met tien kleuters kan worden gestart in september, om een herhaling van het probleem te voorkomen.

“Klein en gezellig”

Ouders van een vijftienta­l kinderen toonden gisteren concrete interesse tijdens een kennismaki­ngsdag die ouders en leerkracht­en op poten hadden gezet. “Ik ben een school aan het zoeken voor mijn dochtertje Emma. Ze wordt twee jaar en in september zal ze voor het eerst naar de kleuterkla­s gaan”, vertelt Bieke vande Ven (37) uit Bocholt. “We wonen in Kaulille en daar zouden we te voet met haar naar school kunnen gaan. Maar ik wou ook eens hier komen kijken. De eerste indrukken zijn positief, een klein en gezellig schooltje waar ze misschien van dichterbij begeleidt wordt. We gaan nu eerst even alles op een rijtje zetten voor we de knoop doorhakken.” Hugo Swennen, schooldire­cteur van de Pieter Brueghel basisschoo­l waartoe het wijkschool­tje behoort, is alvast positief. “De eindbeslis­sing ligt natuurlijk bij het schoolbest­uur, maar ik denk wel dat de interesse groot genoeg is om volgend jaar verder te kunnen gaan met het kleuterond­erwijs. Even afwachten natuurlijk, want ouders moet nog definitief toezeggen, maar er kunnen ook nog kleuters bijkomen de komende weken. We merken ook dat de interesse komt uit de ruimere regio, zoals MeeuwenGru­itrode en Bocholt.”

 ?? FOTO GVB ?? Bieke vande Ven (37) en haar dochtertje Emma kwamen al eens kijken naar het wijkschool­tje.
FOTO GVB Bieke vande Ven (37) en haar dochtertje Emma kwamen al eens kijken naar het wijkschool­tje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium