Het Belang van Limburg

Alloo treft zwaar geraakte bokser ‘in de Nacht’

Tv-maker opent seizoen 2 met bezoek aan Junior Bauwens

- Tom DE LEUR

De onvermoeib­are Luk Alloo vond nog een gaatje in zijn agenda voor een tweede seizoen van ‘Alloo in de Nacht’, zijn programma waarin hij zijn vragen afvuurt op iedereen die hij na zonsonderg­ang tegen het lijf loopt. In een arena in Gent heeft bokser Junior Bauwens (29) pas zijn gezicht laten verbouwen door een tegenstand­er die net iets te sterk bleek. De kamp van Bauwens begon pas na één uur ’s nachts: de bokser heeft niet echt besef van tijd; je zou voor minder na al die dreunen op je voorgevel. Thuis gaat hij nog niet naar bed. “Ik ga de kamp nog even herbekijke­n op tv. Ik ben nog niet moe van de adrenaline.” Van Gent gaat het naar Berlaar, waar Alloo stripper Mark vergezelt op weg naar een verjaardag­sfeest van vier vrouwen. Mark is overdag parkwachte­r, in het weekend personal trainer en ’s nachts stripper. Richting Antwerpen probeert Alloo een zinnig gesprek aan te knopen met een groep zatte studenten. In een ziekenhuis in Wilrijk staan twee vrouwen op het punt te bevallen en vertellen de verpleegst­ers waarom ze graag ’s nachts werken.

Wild en gevogelte

Alloo neust ook in de voorraad van een Brusselse hofleveran­cier in wild en gevogelte. De tv-maker wil dolgraag weten wat koning Filip precies op zijn bord krijgt, maar de kippenboer geeft geen krimp. Alloo beëindigt zijn eerste aflevering bij landbouwer Paul, die eigenlijk niet van de nacht houdt. “Ik lig liever in mijn bed, maar het hoort erbij. Een boer werkt zeven op zeven, 24 op 24.”

‘Alloo in de Nacht’, VTM, 21.40 uur

XJean-Claude Van Damme (57) blijft landgenote­n strikken voor zijn filmprojec­ten. Na Kevin Janssens, die naast The Muscles from Brussels mag spelen in de nieuwe film van de Franse regisseur Julien Leclercq, krijgt ook Dimitri Vegas (35) zijn kans. Hij maakt naast zijn job als dj en producer ook werk van een acteercarr­ière en kreeg onlangs al een rol aangeboden in ‘Rise of the Living Dead’, de prequel van horrorklas­sieker ‘Night of the Living Dead’. Eind deze maand starten de opnames van zijn film met JCVD, die ‘The Bouncer’ heet.

In de actiethril­ler speelt Van Damme Lukas, een buitenwipp­er in een nachtclub die na een uit de hand gelopen ruzie in de gevangenis belandt. Lukas wordt gerekrutee­rd om een Nederlands­e gangster die in België werkt te klissen, in ruil voor de voogdij over zijn dochter. Welke rol Vegas speelt, is nog niet duidelijk. Het wordt de tweede keer dat hij met Van Damme samenwerkt, nadat die kort opdook in de videoclip van ‘The Hum’, de wereldhit van Dimitri Vegas en Like Mike uit 2015.

‘Kampioenen Forever’ duikt Vlaamse top 20 in

Nog geen maand na de release van de derde ‘Kampioenen’-film zijn er al ruim 400.000 mensen naar de bioscoop gegaan, waardoor de film reeds de top 20 bereikt van de meest bezochte Vlaamse speelfilms ooit. Daardoor knikkert regisseur Jan Verheyen evenwel zichzelf uit de lijst, want ‘Zot Van A’ uit 2010 stond op plaats 20. De eerste film van de Kampioenen staat in het lijstje op plaats vijf, de opvolger op negen.

Toch geen rechtszaak tegen Lana Del Rey

Terwijl zangeres Lana Del Rey zopas verkondigd­e aangeklaag­d te zijn door Radiohead wegens plagiaat, spreekt het platenlabe­l van de band dat nieuws tegen. “We hebben geen rechtszaak aangespann­en”, klinkt het stellig bij Warner/Chappell. De heisa draait rond ‘Get Free’ van Del Rey en ‘Creep’ van Radiohead. Volgens het platenlabe­l wil de band enkel dat de zangeres de auteurs van ‘Creep’ bij haar song vermeldt.

 ?? VTM
FOTO PHOTO NEWS ?? Bokser Junior Bauwens is kort na zijn nachtelijk­e kamp nog niet helemaal bij de tijd.FOTO Dimitri Vegas en Jean-Claude Van Damme.
VTM FOTO PHOTO NEWS Bokser Junior Bauwens is kort na zijn nachtelijk­e kamp nog niet helemaal bij de tijd.FOTO Dimitri Vegas en Jean-Claude Van Damme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium