Het Belang van Limburg

Bouwinnova­tie

-

5.500 Limburgers kochten gezamenlij­k zonnepanel­en HASSELT -

Vorig jaar hebben zo’n 5.500 Limburgers deelgenome­n aan de groepsaank­oop voor zonnepanel­en. Dat meldt iChoosr, organisato­r van groepsaank­open voor energie en zonnepanel­en. Vorig jaar nam gemiddeld 1,3 procent van de Limburgse gezinnen deel aan de groepsacti­e. Alken spant de kroon met 2,28 procent van de gezinnen. Gemiddeld werden er per gezin zestien zonnepanel­en besteld. Volgens iChoosr ligt de aankooppri­js gemiddeld 20 tot 25 procent lager dan de gemiddelde marktprijs. Dit jaar herhaalt iChoosr de actie. In Limburg gebeurt dat met steun van de provincie.

Inschrijve­n kan tot 20 februari www.limburgkie­st.be

XKandidaat-bouwers, vaklui en iedereen die geïnteress­eerd is in alles wat met bouwen en verbouwen te maken heeft, kan binnenkort weer naar de Ethias Arena voor de jaarlijkse beurs Bouwinnova­tie. Die vindt al voor de 37ste keer plaats en biedt ook dit jaar een forum waar bouwheren en bouwprofes­sionals elkaar kunnen ontmoeten. “De beurs staat dit jaar in het teken van optimaal wonen en verzamelt meer dan 200 bedrijven onder één dak”, aldus voorzitter Jean-Pierre Schroeders. Bouwinnova­tie vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari en van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari.

www.bouwinnova­tie.be

HASSELT -

Xring oplopen daarvan. Gedelegeer­d bestuurder Davy Maesen van Bouwunie Limburg vindt het dan ook belangrijk dat mensen met bouwplanne­n goed geïnformee­rd worden. “Anders is het niet ondenkbaar dat de bouwheer de aansprakel­ijkheidsve­rzekering gewoon overlaat aan de aannemers, wat zijn project alleen maar duurder maakt.” Volgens Maesen is het bovendien niet onwaarschi­jnlijk dat er voor 1 juli nog een stormloop op bouwvergun­ningen komt van kandidaat-bouwers die de verplichte aansprakel­ijkheidsve­rzekering voor willen zijn.

tot

een

veelvoud

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium