Het Belang van Limburg

“Blessures kosten ons punten”

Lotte Notelaers (Dilsen-Stokkem) ontvangt ex-club Wellen

- Rob KWANTEN

In eerste divisie bij de dames wordt de winterstop zaterdag meteen een halt toegeroepe­n met een interessan­te derby. DilsenStok­kem, de nummer drie uit de rangschikk­ing, krijgt het bezoek van Wevoc Wellen, dat zesde staat. Een speciale wedstrijd voor Mavo-setter Lotte Notelaers, die vorig seizoen nog de kleuren van Wellen verdedigde. Het ambitieuze Dilsen-Stokkem begon als een speer aan het nieuwe seizoen. Maar een offday tegen leider Zandhoven en vooral enkele blessures gooiden roet in het eten. “Maar al bij al zijn we toch tevreden met onze huidige derde plaats”, vertelt Lotte Notelaers. “Gezien de omstandigh­eden is dat een degelijke voorlopige balans. De blessures van Tara Daerden en Hanne Palmers hebben ons voor de winterstop punten gekost. Onze kern is sowieso al begon hoorlijk klein. Op training was het met een handvol speelsters vaak improviser­en geblazen voor onze trainer. Voor mij is dat als nieuwe speelster ook niet altijd even makkelijk. Als je maar met weinig op training bent, verloopt je integratie ook niet zo snel”

Totaalplaa­tje

Lotte verdedigde maar één seizoen de kleuren van Wevoc, de tegenstand­er van zaterdag. “Ik be- mijn volleyball­oopbaan bij de jeugd van Datovoc Tongeren. Daarna volgde één jaar Riemst en vervolgens kwam ik bij Wellen terecht. Maar de ambitie van Dilsen-Stokkem heeft me overtuigd om de overstap naar het Maasland te maken. Er zit veel kwaliteit in onze ploeg. En trainer Gora kende ik van mijn tijd in de jeugdreeks­en. Het totaalplaa­tje klopte. Ik ben ook tevreden met mijn seizoen tot nu toe, maar het kan natuurlijk altijd beter.”

Sterke terugronde

Met Daerden en Palmers weer in de kern hoopt Lotte met DilsenStok­kem bovenin te blijven meedraaien. “We willen een sterke terugronde neerzetten. Maar Zandhoven, Zoersel en seizoensre­velatie Alken zullen er natuurlijk alles aan doen om ons stokken in de wielen te steken. Het is de boodschap om geen steken meer te laten vallen tegen de ploegen uit de kelder van het klassement. En er natuurlijk te staan in de topwedstri­jden”, besluit de studente burgerlijk ingenieur.

X

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Mavo-setter Lotte Notelaers zit deze maand volop in de blok.
FOTO TOM PALMAERS Mavo-setter Lotte Notelaers zit deze maand volop in de blok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium