Het Belang van Limburg

Dries Vanthoor verliest de pole

-

fessionele­r met haar vak bezig dan weleer. Als ik haar destijds opdroeg om een krachtblok­je in te lassen, scheelde er altijd wel iets aan haar fiets. De ene keer sleepte er een remblokje, dan andere keer was er iets met haar derailleur… (Verdonscho­t glimlacht) Laura bezit dat eigenwijze kantje waarover een kampioen nu eenmaal moét beschikken. Ik had dat totaal niet.”

Slotvraag: Laura is klaar voor Koksijde, Maarten?

Maarten: “In Baal reed ze haar beste veldrit aan het eind van een zware reeks crossen. En dat in de modder en op een parcours dat niet op haar lijf geschreven is. Dat laat het beste vermoeden. Als alle puzzelstuk­jes in elkaar vallen, eindigt ze weer tweede en kan ze opnieuw voor spanning zorgen.”

Laura: “Net als vorig jaar reed ik in Baal een snellere slotronde dan Sanne. Ik was zowaar twintig tellen sneller, en dat in het slijk. Dat geeft moed. Bovendien stoof Sanne begin dit jaar niet foutloos door het zand. Blijkbaar had dat te maken met haar tubes. We zullen moeten afwachten. Ik weet echter dit: ik heb niets te verliezen, Sanne

alles.”

XVijftien Belgen nemen vandaag de Laurens, die de wedstrijd won in start in de 24 Uur van Dubai. De 2016. De WRT-Audi leek op pole bekendste naam is Tom Boonen, te mogen starten, maar de kanontijd die de ‘24H Series’ afwerkt met van Vanthoors Duitse ploegmaat WCB Racing, het team van Perenaar Christophe­r Mies was gereden Mario Timmers. In Dubai onder gele vlag. Daardoor beschikken ze wel nog niet over de vertrekt de Lamborghin­i van Mirko gloednieuw­e Mercedes AMG Bortolotti vanop pole om 11 GT4. Timmers: “We konden de uur Belgische tijd. De andere auto pas op 4 januari afhalen in ploegmaten van Vanthoor zijn Stuttgart en dat was te laat om Michael Vergers (Ned) en Mohammed hem raceklaar te krijgen voor Dubai. Bin Saud Al Saud (SAr). We rijden dus nog één keer De andere Belg bij de Pro’s is Nico met de BMW M235i, waarmee we Verdonck (Lambda-Ford GT3 vorig jaar de titel wonnen in onze met Kechele, Csaba en Keilwitz). klasse. We reden de tweede kwalificat­ietijd Dylan Derdaele moet door een val in onze categorie, maar forfait geven bij Gulf Racing Japan die werd geschrapt omdat we met (Porsche 991 GT3 R), waar vier wielen buiten de track limits Nicolas Saelens wel van de partij waren gegaan. Daardoor starten is. Hasselaar Glenn Van Parijs is we als vijfde.” de derde Limburger aan de start, De Belg met de beste kansen is hij vond een zitje op de Porsche Dries Vanthoor. Hij hoopt in de 911-II Cup van het Duitse MRS. voetsporen te treden van zijn broer

AUTOSPORT

Essers 15de - Noël Essers (MAN) werd gisteren 23ste in de 9de rit van de Africa Eco Race, gewonnen door de Russische leider Vladimir Vasilyev (Mini). Essers staat nu 15de. Gerard de Rooy (Iveco), gisteren derde, bezet de vierde plaats. Bij de tweewieler­s won Pal Anders Ullevalset­er (KTM), maar de Italiaan Paolo Ceci (KTM) blijft leiden.

TENNIS

Wickmayer en Boneventur­a naar tweede ronde -Yanina Wickmayer plaatste zich voor de tweede kwalificat­ieronde van de Australian Open na winst tegen de Zwitserse Teichmann. Daarin neemt ze het op tegen thuisspeel­ster Priscilla Hon. Ook Ysaline Bonaventur­e houdt nog uitzicht op de hoofdtabel na een zwaar bevochten succes tegen de Australisc­he Patterson.(pdk)

Goffin treft qualifier in eerste ronde Australian Open - David Goffin speelt zijn eerste wedstrijd op de Australian Open tegen een kwalificat­iespeler. Bij winst wacht de winnaar van het duel tussen de Fransman Benneteau en de Japanner Taro. In de kwartfinal­e kan Goffin Federer treffen.

WIELRENNEN

Genpension­eerde Contador tekent contract bij Eurosport - Pas op wielerpens­ioen, maar Alberto Contador tekende toch weer een contract. Voor Eurosport – de Spaanstali­ge versie – zal hij voor de vijf monumenten van het eendagswer­k, de grote rondes en het WK commentaar leveren. Of El Pistolero ook ter plaatse komt, is nog niet zeker. Gilbert via Strade Bianche en Tirreno naar Milaan - Philippe Gilbert kiest dit jaar voor een Italiaanse aanloop en daarom laat Parijs- Nice links liggen. Via de Strade Bianche gaat het over Tirreno-Adriatico naar de Italiaanse lenteklass­ieker Milaan-Sanremo. De kopman van Quick Step Floors start het seizoen op 10 februari in Murcia en rijdt als voorbereid­ingskoers op het Belgische openingswe­ekend de Ronde van de Algarve (14-18 februari). Op 24 februari zakt hij af naar Gent, om een gooi te doen naar een derde zege in de Omloop Het Nieuwsblad.

Zware val Pozzato - Filippo Pozzato kwam met de schrik vrij toen hij tijdens de ploegstage van WillierTri­estina met het hoofd tegen de grond smakte. De 36-jarige Italiaan kwam er vanaf met schaafwond­en en kan het seizoen starten in de Ronde van San Juan.

Thijs van Amerongen stopt -

Thijs van Amerongen houdt het op zijn 31ste als veldrijder al voor bekeken. Zes jaar geleden was hij op het NK nog tweede achter Lars Boom.

Dupont spurt voor Wanty-Groupe Gobert in de Tour – Er komt mogelijk weer een Belgische spurter aan de start van de Ronde van Frankrijk. “Ploegleide­r Van der Schueren heeft me beloofd dat ik naar de Tour mag”, zegt Timothy Dupont (30). De zegekoning van 2016 – toen behaalde hij zeventien overwinnin­gen – trok van Veranda’s Willems-Crelan naar Wanty-Groupe Gobert.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dries Vanthoor hoopt in Dubai met een zege in de voetsporen van broer Laurens te treden.
FOTO PHOTO NEWS Dries Vanthoor hoopt in Dubai met een zege in de voetsporen van broer Laurens te treden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium