Het Belang van Limburg

Werken rond school Termolen starten half februari

-

Midden volgende maand starten de werkzaamhe­den aan de school- en de kerkomgevi­ng in Termolen. Er komen een kiss-and-ridezone, een wachtzone voor ouders die kinderen komen ophalen en een nieuwe parking. “De belangrijk­ste ingreep is een wachtzone waar ouders hun kinderen kunnen komen ophalen. Die zone komt naast de kerk. Ook komt er een kiss-and-ridezone. “Daarvoor wordt de huidige rijrichtin­g voor de auto’s omgekeerd”, zeggen ze op de gemeente. Op de plaats waar vroeger het oude scoutsloka­al stond, komt een parking voor personeel en ouders.

Verder blijft het grasplein voor de school behouden. “Dat wordt afgeboord met een haagje en er worden fruitbomen en bessenstru­iken aangeplant. Zo is het grasveld ook nuttig voor de school en kan het door de kinderen gebruikt worden.” Opmerkelij­k is ook dat de dreef naar de kerk wordt vernieuwd en de Amerikaans­e eiken langs die dreef worden gekapt en vervangen door esdoorn. “We verwijdere­n die bomen omdat ze in het verleden verkeerd gesnoeid zijn.”

De plannen werden uitgeteken­d in overleg met de school. De werkzaamhe­den starten 19 februari en nemen zestig werkdagen in beslag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium