Het Belang van Limburg

Molse rapper Esam Elgizi is ster in twee weken tijd

-

Bijna 700.000 views in nog geen twee weken tijd: de Vlaamse rapper Esam Elgizi heeft met zijn single ‘My Game’ een hit op het internet. Met dank aan de kracht van sociale media. Hij kocht een vliegticke­t naar Monaco, huurde onder meer een limousine en blikte de clip in bij zijn eerste single, ‘My Game’. Dat werd ineens een fenomeen: in nog geen twee weken tijd zag de Molse rapper Esam Elgizi (21) de video op YouTube bijna 700.000 keer bekeken worden. Met dank aan de clichés van het genre: blitse bolides, schaarsgek­lede dames en een pokertafel. En op streamingd­ienst Spotify is het lied intussen ook al tienduizen­den keren beluisterd.

Bieber

Daarvoor werden geen zogenaamde click farms ingeschake­ld. Geen kunstmatig opgevijzel­de cijfers dus, ergens gekocht in pakweg Zuidoost-Azië. “Ik ken het belang van de sociale media en ben al drie jaar bezig met het uitbouwen van een groot bereik daar. Door er met enige volharding voor te zorgen dat bekende namen je volgen, bijvoorbee­ld. Toen Justin Bieber dat deed met zijn echte account, kreeg ik er ineens tienduizen­d extra volgers bij”, zegt hij. Met succes: op Instagram bijvoorbee­ld heeft Elgizi intussen 738.000 fans.

New York

Elgizi werd geboren in New York als kind van Egyptische ouders, en na een omzwerving langs hun geboortela­nd kwam het gezin op zijn veertiende naar België. “Omdat de levensomst­andigheden in Egypte ondermaats waren”, vertelt hij. Hij heeft een logistieke opleiding achter de rug en werkte al samen met de Britse rapper Pridez. “Maar ik hoop nu van muziek mijn hoofdberoe­p te maken.”

 ?? FOTO RR ?? De videoclip van Esam Elgizi werd al 700.000 maal bekeken op amper twee weken tijd.
FOTO RR De videoclip van Esam Elgizi werd al 700.000 maal bekeken op amper twee weken tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium