Het Belang van Limburg

Schot in zaak Seck, complex dossier Paintsil

-

De officiële afronding, inclusief medische tests, zal pas iets voor in het weekend of op maandag zijn. Maar de kans dat Ibrahima Seck naar KRC Genk verhuist is na verdere onderhande­lingen wel bijzonder groot geworden. Ook op het vlak van de gewenste buitenspel­er komt er beweging in de zaak. Al wordt het nog een hele ondernemin­g om de Ghanees Joseph Paintsil (19) binnen te vissen.

Huur afkopen

Paintsil wordt door het Ghanese Tema Youth aan Ferencvaro­s uitgeleend tot aan het einde van dit seizoen. De Hongaren beweren over een aankoopopt­ie te beschikken maar de speler betwist dat. Genk heeft een akkoord met Tema Youth en Paintsil om de speler nu al binnen te halen. Er moet dus een deal gesloten worden met Ferencvaro­s, om de laatste maanden van de huuroveree­nkomst af te kopen. Maar de huidige competitie­leider wil zijn beste aanvaller – zes goals en vier assists in twaalf

matchen – onder geen beding kwijt geraken. De snelle en behendige Paintsil (1,67m) speelde in het verleden meestal centraal maar schitterde de afgelopen vier matchen vanaf de linkerflan­k. Scherpe Schrijvers scoort vier keer in twee minuten - In de voormiddag werd gisteren weer ruim een uur getraind. Siebe Schrijvers, niet in de basiself, schoot opvallend met scherp in de wedstrijdv­ormen in de korte ruimte: vier goals in amper twee minuten.

Wouters trainde uit voorzorg nog steeds apart van de groep, net zoals Berge, Trossard en Mata. Hij geraakt wel speelklaar voor Oostende.

Vanavond terug naar huis - Vandaag staat in de voormiddag nog een laatste recuperati­etraining op het programma. In de vooravond wordt koers gezet richting Alicante, waar rond negen uur de vlucht naar Eindhoven gepland staat. De spelers worden zaterdagoc­htend even na 1 uur weer in Genk verwacht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium