Het Belang van Limburg

Belgen lopen niet storm voor WK

Slabakkend­e ticketverk­oop voor Rode Duivels in Rusland

- Mark VAN LUYK

De ticketverk­oop voor het WK in Rusland raakt in België niet van de grond. Vier maanden na de start van de verkoop zijn er nog bijna 4.500 tickets te koop. Voor de wedstrijd tegen Panama zijn er zelfs geen tweehonder­d geïnteress­eerde fans, voor de topmatch tegen Engeland is de helft van de tickets de deur uit. De procedure voor wie met een kind naar het WK wil, blijkt ondertusse­n erg omslachtig.

HASSELT -

Vier maanden geleden startte de ticketverk­oop voor het WK in Rusland, maar in België is er nog geen stormloop op tickets. Er zijn nog 4.482 tickets te koop voor de groepsduel­s van de Rode Duivels. Amper 195 fans kochten een ticket voor de wedstrijd tegen Panama, hoewel er 2.336 Belgen kunnen plaatsneme­n. Alleen de wedstrijd tegen Engeland doet het wat beter, met 755 verkochte tickets van de 1.419. Zowat de helft dus. Voor België-Tunesië kwamen er 515 aanvragen binnen. In het stadion van Spartak Moskou zijn er 2.211 Belgische plaatsen beschikbaa­r.

“Dit WK is onze kans”, schrijft de KBVB in een mededeling. “Heel wat Rode Duivels en de staf hebben hun ambitie duidelijk uitgesprok­en en die is: wereldkamp­ioen worden. Wij willen ervoor zorgen dat we met zo veel mogelijk naar Rusland trekken om die extra push te geven.” Vijf maanden voor de start van het WK is er voor de KBVB dus nog wel werk aan de winkel.

Omslachtig

De verre verplaatsi­ng is wellicht een van de redenen voor de slabakkend­e verkoop, maar de omslachtig­e procedure om een ticket te bemachtige­n is dat zeker ook. Zo ontdekte Bart Schijns uit Opoeteren, die met vrienden en de kinderen naar het WK wil, dat het een omslachtig­e zaak is om kinderen aan te melden voor een wedstrijd. “Je moet eerst lid worden van de supporters­federatie 1895. Vervolgens kun je via de website van de voetbalbon­d maar één kind per volwassene aanmelden.” Bij de supporters­federatie van de Rode Duivels, 1895, erkennen ze het probleem. “In het buitenland kun je vier tickets per volwassene bestellen en is het dus ook geen probleem om tickets voor je kinderen mee te bestellen”, zegt Tijs Cools. “In België hebben we er voor gekozen om één ticket per volwassene te voorzien. Dat doen we omdat we met een puntensyst­eem werken om trouwe supporters voorrang te geven bij de ticketverk­oop. Maar tickets worden gekocht met betaalkaar­ten, en onder de 18 jaar mag je wettelijk geen visa-kaart gebruiken. Daarom hebben we een formulier online gezet dat supporters met kinderen kunnen invullen. Dat formulier voorziet één kind per volwassene. Als ze dat invullen, krijgen ze een bevestigin­g van ons via e-mail.”

Maar een ouder die dus met meerdere kinderen naar Rusland wil, zit opnieuw in de problemen want het invulformu­lier laat maar maximaal twee tickets toe. “Daarom vragen we aan een volwassene met meerdere kinderen om dat formulier meerdere keren in te vullen en te vermelden dat het slechts om één aanvraag gaat. Wij filteren de dubbels er dan uit. Omslachtig? Ja, dat wel”, geeft Cools toe.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tickets aanvragen om met een kind naar het WK in Rusland te gaan, blijkt niet zo eenvoudig.
FOTO PHOTO NEWS Tickets aanvragen om met een kind naar het WK in Rusland te gaan, blijkt niet zo eenvoudig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium