Het Belang van Limburg

WIE IS

Ann Beliën

-

is het wetenschap­pelijke bewijs heel belangrijk. Je moet kunnen bewijzen dat het nodig is en werkt. Ons product zal - zeker in eerste instantie - enkel op doktersvoo­rschrift te verkrijgen zijn. De bedoeling is ook dat het voor iedereen betaalbaar zal zijn.”

Iedereen wordt ouder. Wanneer moet een dokter het voorschrij­ven?

“We zijn ervan overtuigd dat we niet met één maar met verschille­nde producten gaan werken die allemaal op een ander aspect van verouderin­g impact hebben. Als een dokter een patient voor zich krijgt die voorbestem­d lijkt voor cardiovasc­ulaire problemen, kan hij dat product uit ons gamma voorschrij­ven dat specifiek daarvoor ontwikkeld is. Ik zou in eerste instantie kijken naar vijftigplu­ssers en dan uitbreiden naar dertigplus­sers. Maar dat zal niet meer ons werk zijn. Wij gaan het product niet op de markt brengen. Als bewezen is dat het werkt, zit ons werk erop. Dan zullen we het verkopen of samenwerke­n met een groter bedrijf om het tot in de apotheken te brengen. Als alles volgens plan verloopt, zal dat in 2023 zijn.”

U lijkt erg zelfverzek­erd. Waarom zou u lukken wat de rijkste bedrijven ter wereld nog niet gelukt is?

“We hebben data gezien die erg overtuigen­d zijn. En er zijn inderdaad veel mensen bezig met verouderin­g, maar iedereen benadert het op een andere manier. Niemand heeft ooit gekeken naar bestaande medicijnen. Ik blijf het raar vinden, maar wij zijn de enige die deze aanpak gekozen hebben. Een bijkomend voordeel van vertrekken van goedgekeur­de medicijnen is dat we geen tijdrovend­e veiligheid­sprocedure­s moeten doorlopen. Daardoor kunnen we snel vooruit. ”

Gaan jullie echt eerst zijn?

“Ik durf het bijna niet te geloven, maar ik hoop van wel. We hadden niet gedacht dat we de enigen gingen zijn met deze aanpak, noch dat we zo snel succesvol zouden zijn in onze zoektocht.” Is het dan niet onverstand­ig om interviews te geven?

“Het was ook de bedoeling om het eerste jaar goed door te werken in de luwte, maar de vragen komen nu al. En omwille van de fondsenwer­ving moeten we sowieso deze zomer naar buiten treden. Ik probeer wel op te letten wat ik zeg tot alle patenten volledig in orde zijn. Rejuvenate Biomed is nog maar recent gestart en ik had nooit het enthousias­me verwacht dat me te beurt valt, zowel bij bedrijven en investeerd­ers als in mijn omgeving. Vrienden stellen zich nu al kandidaat om proefkonij­n te spelen.” (lacht)

Mogen we alvast achterover­leunen en hamburgers beginnen te schransen?

“Nee, dat mag je niet. Gezond eten en bewegen blijft heel belangrijk. Ons product is een extra element om lang gezond te blijven.”

Bestaat de kans dat het afloopt met een sisser?

“Die kans is er altijd. Als de klinische data niet de gehoopte bewijzen leveren, is het gedaan voor het eerst product uit ons gamma, maar we zullen wel veel geleerd hebben. Als het product op de markt komt, moet het ook correct zijn. Op dat vlak ben ik wel koppig. Ik ben al gecontacte­erd door een investeerd­er die een groot bedrag ter beschikkin­g wilde stellen, maar dan moest het op hun manier en dat wilde ik niet. Ik ben vijftig, ik wil dit graag doen en ik wil het graag goed doen. En als het straks toch fout loopt, dan ga ik liever in stijl op mijn gezicht.” (lacht)

Ik ben nog maar twee maanden bezig en had nooit zo’n enthousias­me verwacht, zowel bij bedrijven en investeerd­ers als in mijn omgeving. Vrienden stellen zich nu al kandidaat om proefkonij­n te spelen

50 jaar woont in Heusden-Zolder Doctor in de biomedisch­e wetenschap­pen Werkte 18 jaar bij Janssen Pharmaceut­ica, tot ze Rejuvenate Biomed oprichtte Moeder van een nieuw samengeste­ld gezin met vier kinderen Rejuvenate Biomed

Opgericht in oktober 2017 Heeft onderdak bij incubator JLinx in Beerse

Naast oprichter Ann Beliën komen er dit jaar twee voltijdse krachten bij. De start-up doet voornameli­jk een beroep op externe partners Opgehaald startkapit­aal bedraagt 550.000 euro

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ann Beliën.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ann Beliën.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium