Het Belang van Limburg

Hermans dit seizoen 1 keer sneller dan Van Aert

-

Als Wout van Aert zondag voor het derde jaar op rij Belgisch kampioen wordt, treedt hij in de voetsporen van toppers als Sven Nys, Danny De Bie en Roland Liboton. De wereldkamp­ioen is in het zand van Koksijde uiteraard de te kloppen man, maar de rest leeft op hoop. Tien Belgen kunnen zeggen dat ze dit seizoen al sneller waren dan Van Aert. Quinten Hermans slaagde daar één keer in, al lukte het niemand om Van Aert te verslaan in een duel om de eerste plaats.

3x Michael Vanthouren­hout: In de Amerikaans­e WB-wedstrijde­n in Waterloo en Iowa en in Meulebeke. In die laatste cross klopte hij Van Aert om de tweede plek.

2xAert Toon Aerts: Klopte Van op de Koppenberg, waar hij tweede werd en Van Aert vierde. Was ook in Iowa de betere van Van Aert.

Laurens Sweeck: Ver2xsloeg Van Aert eind december in de WB-cross in Heusden-Zolder in de spurt om de tweede plaats en is daarmee de laatste Belg die de regerende wereldkamp­ioen kon kloppen. Was ook in Iowa beter dan Van Aert: werd er tweede na Van der Poel.

2xPauwels: Daan Soete en Kevin Beiden waren in de twee Amerikaans­e WBcrossen in september telkens beter dan Van Aert.

1xHermans, Tim Merlier, Quinten Gianni Vermeersch, Jens Adams, Jim Aernouts: Profiteerd­en allemaal een keer van de offdays van Van Aert (14e en 7e) in de septemberc­rossen in de VS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium