Het Belang van Limburg

Billijk gelijkspel na zware trainingsw­eek

-

STVV heeft een punt gezet achter de zware trainingsw­eek in La Manga met een 2-2-gelijkspel tegen Holstein Kiel, het nummer twee uit de Duitse tweede klasse. Botaka opende de score in de eerste helft, diep in de tweede helft voorkwam Abrahams de nederlaag. Jonas De Roeck wilde de oefenpot aangrijpen om elke fitte Kanarie speelminut­en te geven en zo geschiedde. Vier spelers kwamen niet in actie: Charisis (pubalgie) en Gueye (buikspiere­n) trainden al de hele week individuee­l en waren aandachtig toeschouwe­r. Legear (kuit) en Kotysch (heup) sukkelden met kleine kwaaltjes en bleven uit voorzorg aan de kant. In een evenwichti­ge eerste helft liet STVV enkele goede mogelijkhe­den liggen via Nitcheu, Bourard, Dussaut en Botaka. Even voor rust was het wél raak: Botaka trapte een voorzet van Bourard tegen de touwen en zette STVV verdiend op voorsprong. Aan de overzijde hield een alerte Steppe tussendoor de nul op het bord.

Na de koffie kwamen de Duitsers sterker voor de dag en kreunde de gelegenhei­dsdefensie van Sint-Truiden. Schindler en Weilandt zorgden op korte tijd voor 1-1 en 1-2, maar de Kanaries toonden weerbaarhe­id. Dankzij een vastberade­n slotoffens­ief sleepten ze een gelijkspel uit de brand onder impuls van een sterk spelende Abrahams. Bezus valt uit - Een kleine domper was het uitvallen van Roman Bezus tijdens de oefenwedst­rijd, toen die nog maar een tiental minuten op het veld stond. “Ik voelde iets in mijn hamstrings toen ik een vrije trap nam”, verklaarde de Oekraïner na afloop. “Uit voorzorg heb ik me laten vervangen.” De verwachtin­g is dat de middenveld­er niet al te lang aan de kant zal staan.

Zondag en maandag vrij - Zaterdag om 12.20 uur stijgt de Truiense delegatie op in Alicante om een kleine drie uur later voet aan grond te zetten in Luik. Van daaruit gaat het richting Stayen, waar de aankomst omstreeks 17 uur verwacht wordt. Zondag en maandag krijgen de Kanaries vrij na een week hard labeur. Vanaf dinsdag wordt er specifiek toegewerkt richting de uitwedstri­jd tegen Waasland-Beveren op zaterdag.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium