Het Belang van Limburg

De Witte houdt deur op een kier voor Foket en Anderlecht

-

Anderlecht haalde al Kenny Saief weg bij AA Gent en lonkt ook naar Thomas Foket (foto). Maar is een transfer naar Anderlecht bespreekba­ar? “Anderlecht bevindt zich wat in het luchtledig­e, dat is niet makkelijk werken”, aldus De Witte. “Of binnen dat kader gedacht wordt aan Foket, weet ik niet. Hij past zeker wel binnen het denk- en speelkader van Hein Vanhaezebr­ouck.” ANDERLECHT

Stanciu dit weekend naar Praag - Sparta Praag deed een ultiem verhoogd bod van circa 5 miljoen euro met enkele gegarandee­rde/ verplichte bonussen en enkele optionele bonussen op Nicolae Stanciu. In principe wordt het Tsjechisch­e bod dit weekend aanvaard en trekt de Roemeen dan naar Praag.

WAASLAND-BEVEREN

Ampomah aan de kant - Waasland-Beveren heeft zijn laatste trainingen van de stage afgewerkt. Ampomah heeft last van overbelast­ing aan de adductoren en deed niet mee. Ook Jans bleef aan de kant. Boljevic (ziek) deed gedeelteli­jk mee.

BUITENLAND

Preud’homme in beeld bij Bordeaux - Bordeaux, op een teleurstel­lende vijftiende plaats en net uit de Franse beker gewipt, denkt eraan trainer Jocelyn Gourvennec te ontslaan. Volgens Le Parisien kijkt Bordeaux intussen al uit naar een vervanger, waaronder Michel Preud’homme. De Franse club moet dan wel nog een afkoopsom betalen aan Club Brugge.

Juventus polst naar Praet - Juventus heeft gesprekken achter de rug met Sampdoria. Eén van de spelers die ter sprake kwam, was ex-Anderlecht­speler Dennis Praet (23). De Italiaanse krant Corriere Dello Sport maakt gewag van een zomerdeal tussen Zegt De Witte: afblijven van Foket? “Neen, alles hangt af van hoe we onze ploeg gaan uitbouwen en met welke speelwijze. De trainer heeft uiteraard een belangrijk­e stem in dat debat, dat we intern zullen voeren. We moeten jongens als Foket niet blokkeren als we plots anders zouden gaan voetballen. Foket heeft ons heel wat diensten bewezen en is quasi-internatio­nal.” Juventus en Sampdoria voor 25 miljoen euro, de contractue­el vastgelegd­e afkoopsom.

Van Persie terug naar oude nest - Een halfjaar na het afscheid van Dirk Kuyt haalt Feyenoord een ander icoon terug naar De Kuip. Robin Van Persie (34) verlaat het Turkse Fenerbahçe, waar hij dit seizoen slechts twee keer in actie kwam door een knieblessu­re. Van Persie begon in 2001 zijn carrière in De Kuip, voor hij in 2004 naar Arsenal trok.

Stadsderby’s in kwartfinal­es Copa del Rey - Met Leganes-Real Madrid en Espanyol tegen FC Barcelona staan er twee stadsderby’s op het programma in de kwartfinal­es van de Copa del Rey. Atlético staat voor een clash tegen FC Sevilla. In de vierde kwartfinal­e staat Valencia met Andreas Pereira tegenover Alaves, vorig seizoen de verliezend­e finalist. Machester City nog steeds zonder Kompany - Manchester City kan zondag in de topper tegen Liverpool niet rekenen op Vincent Kompany. De 31-jarige verdediger sukkelt nog steeds met een kuitblessu­re.

Bayern München zet Bayer Leverkusen vlot opzij - Bayern München heeft zijn eerste competitie­duel van het nieuwe jaar gewonnen. De koploper in de Bundesliga klopte Bayer Leverkusen met 1-3. Een gretige Leon Bailey trapte voor de thuisploeg nog op de lat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium