Het Belang van Limburg

Batshuayi wacht op Sevilla en Chelsea

Rode Duivel mag alleen weg als Conte een vervanger krijgt

- Bart LAGAE

iets van de Nigeriaans­e bondscoach gehoord?

“Neen. Dat was aan het eind van de zomer even een thema. Maar zelf ben ik er niet fanatiek mee bezig. Ik ga ervan uit dat ze mij volgen, maar ik ben ook realistisc­h. Nigeria is een ploeg met topspitsen die naar het WK gaat. Wil ik daarbij zijn, dan zal ik boven de 20 doelpunten moeten uitkomen.”

Ook de Rode Duivels zijn natuurlijk nog een optie.

“Hopelijk komt het ooit zo ver dat ik de keuze kan maken. En dan zal ik op dat moment wel beslissen. Weet je, onlangs was ik in mijn bed aan het nadenken over welke goede spitsen er allemaal zijn in België. De conclusie was dat er nog een hele hoop zijn die een trapje hoger dan mij staan (lacht). Ik leg de lat wel heel hoog voor mezelf maar tegelijk maak ik mij er niet druk om als het nu nog niet zou lukken. Ik heb nog tijd.”

Het is wellicht die attitude die je gebracht heeft waar je nu staat? Zo zei je ooit dat je het niet kon geloven dat je prof bent geworden.

“Dat is ook zo. Ik heb altijd veel geloof in mijn eigen kunnen gehad. Maar tegelijk ben ik ook realistisc­h. Ik weet hoe lastig het is om profvoetba­ller te worden. Er zijn zoveel jongens die er alles voor opgeven en het niet halen. In mijn tienerjare­n studeerde ik en zat ik op kot in Leuven. Ik ging er toen zeker niet van uit dat ik prof zou worden.”

Het is je wel gelukt. Maar nog niet zo heel lang geleden werd je wel overbodig bij Lokeren. Je trok naar NAC en liet toen in onze krant optekenen dat je één stap terugzet om er dan twee vooruit te zetten. En zo geschiedde.

“Dat was het droomscena­rio dat ik in mijn hoofd had. Fantastisc­h toch dat dat ook is uitgekomen? Ik keek er eerst niet naar uit om in de Nederlands­e tweede klasse te gaan spelen, had schrik om zo uit beeld te geraken. Maar zo mag je niet redeneren. Kijk naar waar het mij gebracht heeft: ik speelde op Zenit voor 60.000 toeschouwe­rs in de play-offs voor de Europa League, we wonnen in Ajax en ik scoorde al negen keer. Zo zie je maar hoe snel het kan verkeren in het voetbal.”

Jullie liggen halfweg de competitie nog op koers voor een Europa League-ticket. Is dat de ambitie?

“We zijn de club met het achtste of negende budget van de Eredivisie, maar daar wordt wel het maximale uitgehaald. Vorig jaar eindigde Utrecht vierde, het jaar ervoor vijfde. Na Ajax, PSV en Feyenoord knokken we ervoor om the best of the rest te zijn en dat lukt aardig goed.” Michy Batshuayi wacht in spanning op wat Chelsea nog zal uitvoeren in de transferpe­riode. FC Sevilla wil de Rode Duivel verlossen van zijn bankzitter­statuut in Londen en trainer Antonio Conte zou zijn zegen over een uitleenbeu­rt hebben gegeven. Maar alleen als de Blues ook een vervanger halen. Met Chelsea-Leicester spelen zaterdag de twee laatste kampioenen tegen elkaar in Engeland. Michy Batshuayi zal opnieuw tevreden moeten zijn met een plaats op de bank. Want hoewel zijn concurrent Alvaro Morata kritiek krijgt om zijn gemiste kansen, raakt Conte voorlopig niet aan de pikorde. Batshuayi kan ook weinig geloofsbri­even voorleggen. In de beperkte minuten die hij kreeg, kon hij weinig klaarspele­n. Zijn laatste goals dateren van oktober tegen Watford. Sevilla zou Batshuayi precies kunnen geven wat hij wil: minuten in de aanloop naar het WK. De Andalusisc­he club wilde Batshuayi al vorige zomer, maar hij mocht toen niet weg. In zijn plaats koos Sevilla voor de Colombiaan Luis Muriel, maar die scoorde slechts drie keer in de competitie.

Volgens Spaanse bronnen zou Batshuayi ook al een persoonlij­ke deal hebben met Sevilla. “We kennen de speler”, zei coach Vincenzo Montella. En die is dan weer close met Chelsea-coach Antonio Conte. Batshuayi kan alleen zijn vingers kruisen. Maar voorlopig is er geen transferdo­ssier van een spits actueel bij de Blues.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Bij Sevilla zou Batshuayi de nodige speelminut­en kunnen krijgen in aanloop naar het WK.
FOTO BELGAIMAGE Bij Sevilla zou Batshuayi de nodige speelminut­en kunnen krijgen in aanloop naar het WK.
 ?? FOTO BELGA ?? Cyriel Dessers bereidde met Utrecht de terugronde voor in La Manga. Voor de winterstop scoorde hij zes keer in de competitie.
FOTO BELGA Cyriel Dessers bereidde met Utrecht de terugronde voor in La Manga. Voor de winterstop scoorde hij zes keer in de competitie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium