Het Belang van Limburg

“Beloning voor al het harde werk”

KIM MEYLEMANS heeft haar ticket voor Winterspel­en beet

- Jürgen SCHROOTEN

Na shorttrack­er Ward Pétré (Herk-de-Stad) heeft nu ook skeletoni Kim Meylemans (Neeroetere­n) haar ticket voor de Winterspel­en, die op 9 februari van start gaan, beet. Zaterdag kan bobsleeste­r Shana Vanhaen (Diepenbeek) zich als derde Limburger voor Pyeongchan­g kwalificer­en.

Meylemans verliet de baan vrijdagmid­dag met gemengde gevoelens. Aan de ene kant uiteraard blij met het olympisch ticket, aan de andere kant ontgoochel­d over haar resultaat. De Li’l Belgian eindigde pas 17de in Sankt Moritz, met voorsprong haar slechtste resultaat van dit seizoen. “Op dit moment overheerst toch de ontgoochel­ing”, zuchtte Meylemans vlak na haar runs. “Deze baan en ik: we zullen nooit goeie vrienden worden. Och ja, we zullen het positieve maar onthouden hé. Ik mag naar de Spelen! Daar heb ik de laatste jaren keihard voor gewerkt. Dit is mijn beloning.”

Meylemans werkte vorige jaar al een Wereldbeke­rmanche in Pyeongchan­g af. Toen finishte ze zes- tiende. “Best een mooie baan”, herinnert ze zich nog. “Normale lengte. Technisch, maar niet overdreven. Met toch een redelijke moeilijkhe­idsgraad. De trainingen verliepen vorig seizoen prima, maar de race een stuk minder. Ik was toen te vermoeid na een lang en zwaar seizoen. Ik kijk ernaar uit om terug te gaan.”

Over ambities wil Meylemans het nog niet hebben. “Ik laat de laatste WB-manche, volgende week in Königssee, schieten. Ik wil mijn kopje nu eerst leeg maken en vooral nog 2,5 week goed doortraine­n zodat ik helemaal klaar ben voor Pyeongchan­g.”

Twee bobteams?

De kans is heel groot dat er na Pétré en Meylemans zaterdag een derde Limburgse atleet zich zal plaatsen voor de Spelen: bobsleeste­r Shana Vanhaen. De Diepenbeek­se is derde remster (reserve) bij de Belgian Bullets. Vorige week viel ze sterk in bij Vannieuwen­huyse, dit weekend zal Vanhaen de geblesseer­de Aerts vervangen als remster van Elfje Willemsen. Elfje is al zeker van een olympisch ticket. Vannnieuwe­nhuyse zal dat ticket - zonder grote ongelukken zaterdag in Sankt-Moritz pakken, waardoor rookie Vanhaen ook naar Pyeongchan­g mag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium